• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Tkachuk, Zegras a možno aj Slafkovského „parťák“ z prvého útoku. USA sa črtá veľmi silný tím pre MS v hokeji 2024

Tkachuk, Zegras a možno aj Slafkovského „parťák“ z prvého útoku. USA sa črtá veľmi silný tím pre MS v hokeji 2024

Američania budú tretí súper Slovákov na MS v Ostrave, vzájomný zápas odohrajú v pondelok 13.

14.4.2024 (SITA.sk) - Americkej hokejovej reprezentácii sa črtá veľmi silný tím zo zámorskej profiligy pre blížiace sa májové majstrovstvá sveta v Ostrave a Prahe. Súpera Slovákov v ostravskej B-skupine prídu na svetový šampionát posilniť útočníci Brady Tkachuk z Ottawy a Trevor Zegras z Anaheimu a rovnako obrancovia Alex Vlasic a Seth Jones z Chicaga.

Dvaja mladíci z Minnesoty

Keďže generálnym manažérom Američanov je Bill Guerin z Minnesoty a tento tím už tiež prišiel o šancu na play-off, plánujú osloviť aj progresívnych mladíkov - útočníka Wild Matta Boldyho a obrancu Brocka Fabera.

„Očakáva sa, že Guerin osloví týchto dvoch, keďže razí zásadu, že kto si chce zahrať na Turnaji štyroch krajín a najbližších zimných olympijských hrách, mal by sa predtým predstaviť aj na majstrovstvách sveta," napísal Michael Russo, ktorý má na webe The Athletic na starosti pokrývanie diania v hokejovej Minnesote.

Tretí súper Slovenska v Ostrave

Webová stránka Blade of Steel pripomína, že ďalšími známymi hráčmi z NHL, ktorých Američania hodlajú osloviť v súvislosti s MS 2024, sú útočníci Johnny Gaudreau z Columbusu, Tage Thompson z Buffala a tiež spoluhráč Juraja Slafkovského v prvom útoku Montrealu Cole Caufield a tiež spoluhráč Šimona Nemca z obrany New Jersey Luke Hughes.

V tíme by nemal chýbať ani útočník San Jose Luke Kunin. Ešte predtým sa oba tímy stretnú v prípravnej generálke pred začiatkom MS 7. mája v Bratislave.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie