• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Štyria policajti čelia obvineniam v súvislosti s raziou, mala byť neoprávnená a zahynula pri nej Afroameričanka

Štyria policajti čelia obvineniam v súvislosti s raziou, mala byť neoprávnená a zahynula pri nej Afroameričanka

Mladá Afroameričanka zomrela 13.

4.8.2022 (Webnoviny.sk) - Americké ministerstvo spravodlivosti vznieslo obvinenia z porušenia občianskych práv voči štyrom louisvillským policajtom v súvislosti so zásahom, pri ktorom zomrela Afroameričanka Breonna Taylor.

Obvinenia sú ďalším pokusom, aby čelili spravodlivosti za smrť 26-ročnej zdravotníčky po tom, ako jedného z nich porota oslobodila spod štátnych obvinení.

Marenie spravodlivosti

Federálni predstavitelia „zdieľajú, i keď si nedokážu úplne predstaviť zármutok“ Breonninej rodiny, povedal minister spravodlivosti Merrick Garland, ktorý obvinenia oznámil. „Breonna Taylor mala byť dnes nažive,“ dodal.

Obvinenia, ktoré sa rôznia od protiprávneho sprisahania, použitia sily až po marenie spravodlivosti, sa týkajú bývalých policajtov Joshuu Jaynesa, Bretta Hankisona a Kelly Goodlett, a tiež seržanta Kylea Meanyho.

Zabitá počas vyšetrovania

Dvadsaťšesťročná Taylor, ktorá pracovala v lekárskej pohotovostnej službe, zomrela vo svojom byte 13. marca 2020, keď ju zastrelili počas vyšetrovania drogovej činnosti. Hankinson a jeho dvaja kolegovia vošli do jej bytu na základe súdneho príkazu na domovú prehliadku, ktorý si nevyžaduje upozornenie obyvateľov.

V byte sa nachádzala Taylor spolu s priateľom Kennethom Walkerom, pričom údajne spali. Policajti tvrdia, že predtým, ako vošli do bytu zaklopali, čo vyvracia rodina zosnulej aj jej sused. Následne sa strhla prestrelka medzi Walkerom, oprávneným držiteľom zbrane, ktorý si myslel, že ich vykrádajú, a policajtmi.

Policajti, ktorí vystrelili viac ako 30 rán, tvrdia, že začali strieľať po tom, čo na nich spustil paľbu a zasiahol jedného z nich. Počas prestrelky Taylor zasiahlo šesť rán, v dôsledku ktorých na mieste zomrela. Walker sa vzdal a zatkli ho na základe obvinení z pokusu o vraždu policajta. Súd tieto obvinenia neskôr zrušil.

Vykonanie domovej prehliadky

Hankisona z oddelenia prepustili v roku 2020. Jaynesa, ktorý o súdny príkaz požiadal, vyhodili v januári 2021 za porušenie štandardov pri príprave na vykonanie domovej prehliadky a tiež to, že v žiadosti neuviedol pravdivé informácie.

Jaynes a Goodlett sa údajne dohodli na sfalšovaní vyšetrovacieho dokumentu, ktorý napísali až po smrti Taylor. Podľa Garlanda sa v máji 2020 stretli v garáži, „kde sa dohodli, že vyšetrovateľom povedia nepravdivý príbeh“. Federálni vyšetrovatelia tiež tvrdia, že Meany, ktorý vypovedal na Hankisonovom procese, počas vyšetrovania klamal FBI.

Viac k téme: Policajti, Spravodlivosť, Súdny proces, Vražda

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie