• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Štatistiky dokazujú dôležitosť cestovného poistenia

Štatistiky dokazujú dôležitosť cestovného poistenia

Počas tohtoročnej letnej dovolenkovej sezóny riešila poisťovňa KOOPERATIVA spolu 457 poistných udalostí, čo bolo o 35 % viac v porovnaní s minulým rokom.

27.10.2023 (SITA.sk) - V rámci zahraničného a domáceho cestovného poistenia vyplatila klientom na poistných plneniach spolu 187-tisíc eur.

V priemere na jednu poistnú udalosť bolo klientom vyplatených vyše 400 eur. Tieto údaje vyplývajú zo štatistík poisťovne KOOPERATIVA za obdobie júl až september 2023. Vo väčšine prípadov išlo o preplácanie liečebných nákladov či odškodnenie pri poškodení alebo strate batožiny. Medzi najčastejšie úrazy, pre ktoré končia slovenskí turisti v zahraničí na pohotovosti či v nemocnici, sú podľa poisťovne dlhodobo zlomeniny zápästia a ruky, poranenia hlavy, podvrtnuté a pomliaždené členky či iné kĺby. Počas adrenalínových aktivít ide nezriedka aj o natrhnuté väzy a šľachy.

"Balík zahraničného cestovného poistenia stojí klienta na 7 dní podľa výšky poistného krytia od 8 do necelých 20 eur. Účet za ošetrenie na pohotovosti v zahraničí môže byť až 250-krát vyšší. Samozrejme, ani sumy za poistenie nie sú pri viacčlennej rodine zanedbateľné. Avšak benefity, ktoré počas dovolenky pri potenciálne hroziacich komplikáciách poistenie prináša, sú neporovnateľné. Aj toto leto, kedy nám klienti nahlásili o 35 % viac poistných udalostí než vlani, bolo toho opäť dôkazom,” vysvetľuje hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA Silvia Nosková Illášová.

Aj počas dovolenky vás môžu stretnúť nepríjemnosti, čo dokazujú aj rôznorodé príklady poistných udalostí, ktoré poisťovňa KOOPERATIVA vyplatila klientom v rámci zahraničného cestovného poistenia Marco Polo:

  • Turecko - vyššie vlny strhli v mori klientku, ktorá spadla a zlomila si zápästie, musela podstúpiť operáciu, udalosť sa stala krátko po príchode na dovolenku, klientka sa po operácii vrátila domov
  • Taliansko - počas povinnej prestávky bol autobus vykradnutý cez spací priestor pre vodičov, klientovi bola zabezpečená refundácia ukradnutej batožiny?
  • Grécko - klientom sa stratila batožina, i keď väčšinu z nej sa podarilo dohľadať a klientom sa batožina vrátila, poisťovňa ich bola pripravená odškodniť
  • Španielsko - klient si pri jazde na bicykli pri páde vybil zub a bolo mu refundované ošetrenie u stomatológa
  • Malorka - klientka bola ošetrená pre nevoľnosť a stratu vedomia, pri vyšetrení zistili, že bola omámená psychotropnými látkami, ktoré jej boli zrejme podané v nápoji bez jej vedomia
  • Afrika - klienta uštipol jedovatý had v Afrike a bola mu okamžite poskytnutá a následne vyplatená lekárska pomoc
  • Thajsko - poisťovňa s asistenčnou službou zabezpečila pre klienta zdravotníka, aby ho sprevádzal na ceste domov po tom, čo utrpel ťažký úraz – zlomeninu stehennej kosti

Asistenčné služby idú do popredia

Trendom v poskytovaní cestovného poistenia je prinášať klientom viac pohody do cestovania a trávenia aktívneho oddychu aj cez praktické asistenčné služby a pripoistenia navyše. Súčasťou cestovného poistenia Marco Polo v Kooperative je aj dopravná asistencia špeciálne pre letecké dovolenky, ktorá za klienta overí a následne procesne zastreší nárok na úplnú alebo čiastkovú refundáciu v prípade zrušeného letu. Telefonická dopravná asistencia pomôže nájsť taktiež alternatívne spoje zmeškaného vlaku či autobusu v cudzine. Samozrejmosťou je preplatenie nákladov z miesta pobytu na ambasádu v prípade ukradnutých alebo stratených cestovných dokladov. Ak sa pripoistenému klientovi počas cesty v zahraničí pokazí auto, poisťovňa mu na diaľku zabezpečí jeho opravu či odtiahnutie. Ďalšie praktické pripoistenia zahŕňajú rizikové športy pre cestovateľov za adrenalínovými zážitkami či preplatenie storna zájazdu, a to aj v prípade ubytovania cez rezervačný portál Booking.com.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie