• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

SNS nikdy nedovolí, aby sa podnikateľom zdvihli dane alebo zrušili paušálne výdavky. Liberáli sa majú zamyslieť nad svojimi krokmi

SNS nikdy nedovolí, aby sa podnikateľom zdvihli dane alebo zrušili paušálne výdavky. Liberáli sa majú zamyslieť nad svojimi krokmi

Zvolení poslanci parlamentu za stranu Slovenská národná strana (SNS), zľava: Peter Kotlár, Rudolf Huliak, predseda SNS Andrej Danko, novozvolený minister životného prostredia SR Tomáš Taraba a podpredseda SNS a člen Predsedníctva SNS Ján Krišanda počas tl

Slovenská národná strana (SNS) nikdy nedovolí, aby sa malým a stredným podnikateľom zdvihli dane alebo zrušili paušálne výdavky. Uviedla to SNS s tým, že odmieta politické vyjadrenia strany Sloboda a Solidarita (SaS) o tom, že dôjde k zrušeniu paušálnych výdavkov a zdvihnutiu daňového zaťaženia pre živnostníkov.

SaS zdvíhala dane

Ako SNS uviedla, v období 2016 až 2020 zdvihla paušálne výdavky na úroveň 60 percent a súčasne presadila 15-percentnú daň pre všetky firmy s obratom do 100-tisíc eur.

„Žiaľ, strana SaS v roku 2021 opäť pre živnostníkov, ako aj právnické osoby s obratom do 100-tisíc eur, zdvihla daň z príjmu takmer na úroveň 20 percent. SNS preto vyzýva liberálov, aby sa v prvom rade zamysleli nad svojimi politickými krokmi, keď zdvíhali dane živnostníkom a malým firmám,“ vyhlásila strana s tým, že sa za obdobie 2020 až 2023 neurobilo pre živnostníkov a podnikateľov vôbec nič.


Ministerstvo financií hovorí o špekuláciách

Podľa SaS mal predseda SNS Andrej Danko nedávno vyhlásiť, že v koalícií je tlak na zrušenie alebo zníženie paušálnych výdavkov pre živnostníkov ako súčasť konsolidácie verejných financií. Zmena by sa týkala viac ako 260-tisíc živnostníkov, pre ktorých by to podľa SaS bolo likvidačné rozhodnutie.

Ministerstvo financií SR to odmietlo ako špekulácie. Ako uviedol pre agentúru SITA rezort financií, ministerstvo odmieta podporovať šírenie politicky motivovaných špekulácií o tejto téme. Tie nie sú navyše podľa ministerstva aktuálne ničím podložené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie