• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Smer chce odvolať Hamrana aj Juhása z funkcie, Fico hovorí o Slovensku ako o policajnom štáte (video)

Smer chce odvolať Hamrana aj Juhása z funkcie, Fico hovorí o Slovensku ako o policajnom štáte (video)

Strana chce čo najskôr zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu.

20.7.2023 (SITA.sk) - Strana Smer-SD chce zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej by vyzvali premiéra a povereného šéfa rezortu vnútra Ľudovíta Ódora, aby odvolal policajného prezidenta Štefana Hamrana a navrhol vláde odvolať šéfa policajnej inšpekcie Petra Juhása. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to povedal predseda strany Robert Fico.

Ako ďalej uviedol, pokiaľ návrh na mimoriadnu schôdzu podajú do 16:00, schôdza by sa mohla uskutočniť po mimoriadnej schôdzi zameranej na problémy samospráv, ktorá je na programe v piatok 21. júla. Podľa vlastných slov o tom šéf Smeru hovoril s predsedom parlamentu Borisom Kollárom.

Môžem povedať, že sú k dispozícii podpisy, návrh uznesenia je spracovaný,“ povedal Fico. Doplnil, že momentálne o veci rokujú s ďalšími politickými stranami.

Hamran vo štvrtok vystupoval ako čistý politik. Jasne sa ukázalo, že toto je policajný štát,“ dodal Fico.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k téme: bývalý minister vnútra, Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister vnútra SR, Policajná inšpekcia, Policajný prezident, Predseda parlamentu, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk - Smer chce odvolať Hamrana aj Juhása z funkcie, Fico hovorí o Slovensku ako o policajnom štáte (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie