• Dnes je: Štvrtok 27. júna 2024 meniny má Ladislav(a)

Slovensko sa musí na pár dní zaobísť bez jadrového bohunického bloku

Slovensko sa musí na pár dní zaobísť bez jadrového bohunického bloku

Generálna odstávka tretieho bloku Atómových elektrární Bohunice V2 je štvrtou z piatich odstávok slovenských jadrových blokov naplánovaných na rok 2024.

Slovensko sa na pár dní musí zaobísť bez elektriny vyrobenej v treťom jadrovom bloku Atómovej elektrárne Bohunice V2.

Ako informovali Slovenské elektrárne, na treťom jadrovom bloku sa začala rozšírená generálna odstávka.

27 investičných projektov

Pracovníci Slovenských elektrární a dodávateľské firmy celkovo zrealizujú 27 investičných projektov. Zamerajú sa na opravy hlavných cirkulačných čerpadiel a defektoskopické kontroly potrubia.

Slovenské elektrárne počas odstávky uskutočnia nedeštruktívnu kontrolu z vnútornej strany tlakovej nádoby reaktora a vymenia časť jadrového paliva.

Štvrtá z piatich naplánovaných odstávok

Naplánované sú aj práce na druhom z troch redundantných bezpečnostných havarijných systémov. Takisto uskutočnia kontroly parogenerátorov a výmenu rúrok hlavných kondenzátorov.

„Údržbárov okrem toho čaká aj obnovenie projektovej spoľahlivosti sprchových chladičov bezpečnostných systémov či výmena odpojovačov a elektrických ochrán linky 400 kV,“ konštatovali Slovenské elektrárne.

Generálna odstávka tretieho bloku Atómových elektrární Bohunice V2 je štvrtou z piatich odstávok slovenských jadrových blokov naplánovaných na rok 2024. Harmonogram odstávok uzavrú v septembri práce na druhom bloku Mochoviec.


Každý z piatich tlakovodných reaktorov VVER 440, ktoré sú jediným na Slovensku prevádzkovaným typom reaktora, musí byť aspoň raz ročne plánovane odstavený kvôli čiastočnej výmene paliva a údržbe. Všetky prevádzkované reaktory na Slovensku vlastnia Slovenské elektrárne, a.s.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 27. jún 2024

horoskopy na dnes stvrtok 27 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 27. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nezaumieňujte si tak veľa ako včera, veď nemusíte každý deň dokazovať svoju šikovnosť! Staršie ročníky čaká večer milé prekvapenie. Uvoľnite sa.

Býk 21.4. - 21.5.

Pokúste sa vyvarovať stretnutia s človekom, ku ktorému vás viaže silný subjektívny vzťah. Je plný rozporov a vy ešte stále nemáte záujem ich odstraňovať a objasňovať.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Intrigovanie a podráždenosť v komunikácii vám nepristane. Potlačte v sebe zlosť a mlčte, inak sa nepríjemne popálite. Očakáva vás príjemné prekvapenie vo vzťahoch.

Rak 22.6. - 22.7.

Planéty vám dnes dožičia zábavu i erotiku. Nezabúdajte však ani na povinnosti. Mohli by ste prehliadnuť dôležité veci, a nedostatky ťažko napravíte.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 27. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie