• Dnes je: Pondelok 17. júna 2024 meniny má Adolf

Slovenskí futbalisti sa prvýkrát stretli bez Calzonu, podľa Hamšíka má každý šancu zabojovať o nomináciu na ME (video)

Slovenskí futbalisti sa prvýkrát stretli bez Calzonu, podľa Hamšíka má každý šancu zabojovať o nomináciu na ME (video)

Na neoficiálny kemp dostalo pozvánku 20 hráčov.

23.5.2024 (SITA.sk) - Pod vedením donedávna ešte aktívneho slovenského futbalového reprezentanta Mareka Hamšíka vo štvrtok odštartovala príprava národného mužstva na blížiace sa majstrovstvá Európy v Nemecku. Kemp v známom športovom zariadení v Šamoríne má označenie "neoficiálny", oficiálna časť prípravy na Euro sa začne až v piatok 31. mája.

"Hlavným cieľom kempu bude udržať chalanov v kondícii, aby nevypadli z rytmu, takže toto je hlavná myšlienka tohto zrazu. Vedeli sme, že takáto situácia môže nastať. Sme tu päťčlenný realizačný tím, ktorý sa o chalanov postará po všetkých stránkach,“ povedal Hamšík novinárom v rámci štvrtkového mediálneho termínu.

Pozvaných je 20 hráčov

Na neoficiálny kemp dostalo pozvánku 20 hráčov. Prišli všetci s výnimkou stredopoliara Matúša Bera, ktorý ešte má v nemeckom klube VfL Bochum povinnosti v baráži o udržanie sa v I. bundeslige. V šamorínskom komplexe sa budú pripravovať hráči z užšieho aj širšieho kádra slovenskej reprezentácie.

Hamšík zdôraznil, že každý má šancu prebojovať sa do záverečnej nominácie na Euro. O to viac, že Európska futbalová únia (UEFA) nedávno povolila všetkým účastníkom nominovať až 26 hráčov namiesto pôvodne plánovaného počtu 23 futbalistov.

"Preto boli aj zavolaní. Určite tam bola aj myšlienka toho, že v nedeľu nás čaká prípravný modelovaný zápas proti Komárnu, v ktorom potrebujete dostatočný počet hráčov. Toto je fajn. Máme tu veľa mladých hráčov, majú šancu sa ukázať," prezradil pomocník trénera Francesca Calzonu.

Video z dronu po každom tréningu

Čo sa týka programu hráčov a tréningového procesu, väčšinu už vopred prebrali s trénerom Calzonom, ktorý taktovku prípravy uchopí neskôr. "Po každom tréningu dostane video z dronu, takže bude mať množstvo kvalitných informácií na ruke priamo po tréningu,“ podotkol Hamšík.

Po neoficiálnom tréningovom kempe v Šamoríne bude príprava slovenskej reprezentácie pokračovať v Rakúsku.

"Nominácia do Rakúska bude opäť širšia. Nebude to ešte tá finálna. Stále je dosť času. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Veríme, že budú všetci zdraví a k dispozícii. A to ťažšie to bude mať tréner pri výbere. Je pozitívne, že v konečnej nominácii pribudli traja hráči. Ak by sa náhodou niečo stalo, vždy tam bude niekto, kto bude k dispozícii,“ dodal.

Hamšík tiež uviedol, že pozícia, v ktorej sa ocitol, je síce preňho nová, ale nezaskočilo ho nič. "Samozrejme, vo svojej akadémii trénujem aj staršie kategórie, U17 a U19, to sú už v podstate chlapi, takže je to porovnateľné. No toto je reprezentácia a je to veľká česť,“ uzavrel.

Káder slovenskej futbalovej reprezentácie na neoficiálny kemp pred ME 2024 (zdroj: SFZ):

Brankári: Ľubomír Belko, Dominik Takáč

Obrancovia: Peter Pekarík, Matúš Kmeť, Marek Kristián Bartoš, Patrik Leitner, Sebastián Kóša, Dávid Hancko

Stredopoliari: Artur Gajdoš, Matúš Bero, Juraj Kucka, László Bénes, Máté Szolgai, Jakub Kadák, Dávid Ďuriš, Leo Sauer

Útočníci: Róbert Polievka, Róbert Boženík, David Strelec, Ľubomír Tupta

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 17. jún 2024

horoskopy na dnes pondelok 17 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 17. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Podaktorých dnes zachváti pracovná horúčka. Bodaj by nie, keď mnohé veci zanedbali a už sa nedajú odkladať. Odmenou bude dobrý pocit a čisté svedomie.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes budú prevládať priaznivé aspekty. Energiu venujte dlhodobým plánom. Mimoriadne silne bude pracovať vaša intuícia. Nemali by ste podceňovať nič z toho, čo vám našepkáva.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dokážete sa pozrieť realite do tváre bez zbytočného sentimentu. Poznáte svoje možnosti a podľa toho sa viete zariadiť. Len dávajte pozor, aby ste sa celkom neodcudzili svojim blízkym.

Rak 22.6. - 22.7.

Máte chuť pustiť sa do niečoho nového? Nerozmýšľajte, či a ako sa vám všetko podarí. Ak dnes zaváhate a nepustíte sa do práce, neskôr si už netrúfnete.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 17. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie