• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Slovan Bratislava má opäť o čosi širší káder, rady majstra vystužili Jurij Medveděv a Július Szöke (foto)

Slovan Bratislava má opäť o čosi širší káder, rady majstra vystužili Jurij Medveděv a Július Szöke (foto)

Aj týmito transfermi deklarujeme naše ambície v novej sezóne, keď chceme poskladať ešte silnejšie mužstvo, doplnil Kmotrík.

14.6.2024 (SITA.sk) - Úradujúci slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava pokračuje v intenzívnom dopĺňaní kádra pred sezónou 2024/2025. Vedenie „belasých“ vo štvrtok predstavilo dve nové, resp. z časti staronové tváre.

Svetlo sveta najprv uzrela informácia, že do Bratislavy sa vracia český obranca Jurij Medveděv, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v ruskom klube FK Soči a krátko na to bol ako nový člen tímu predstavený slovenský dezenzívny stredopoliar Július Szöke. Ten prišiel na Tehelné pole z cyperského klubu Aris Limassol.

Vracia sa späť domov

Dvadsaťsedemročný Medveděv, ktorý sa podieľal na piatich zo šiestich titulov Slovana v sérii, neabsolvoval v Rusku vydarenú anabázu. Počas predchádzajúcej sezóny nastúpil iba v 12 dueloch.

Vraciam sa späť domov, do klubu, kde som prežil krásne obdobie a do Bratislavy, kde sa mi narodil syn. Verím, že aj moje druhé pôsobenie v belasom drese bude úspešné, bude sa nám spoločne dariť a naplníme ciele, ktoré má klub stanovené,“ povedal navrátilec pre oficiálny web Slovana. Generálny riaditeľ majstra Ivan Kmotrík mladší vysvetlil, že Jurij sám prejavil záujem o návrat „domov“.

Bola by to škoda nevyužiť možnosť získať takto kvalitného hráča. Futbalový život jednoducho prináša aj takéto príbehy a sme veľmi radi, že Jurij začne svoj druhý úsek kariéry v Slovane. Veríme, že bude prinajmenšom rovnako úspešný ako ten prvý,“ povedal Kmotrík a dodal: „Získavame v ňom kvalitnú alternatívu na kraj obrany i potrebné zvýšenie konkurencie, ktoré je nevyhnutné z pohľadu počtu zápasov, ktoré sú pred nami. Dohodli sme sa na trojročnom kontrakte.

Odchovanec rimavskosobotského futbalu

Dvadsaťosemročný rodák z Hnúšte Július Szöke je odchovancom rimavskosobotského futbalu. Počas kariéry pôsobil tiež v Podbrezovej, v Ružomberku, v kazašskom Šachťore Karaganda, v bieloruskom Soligorsku, v izraelskom Kirjate Šmona a v lete 2022 sa presunul na Cyprus. S Arisom Limassol získal v predminulej sezóne cyperský titul a v uplynulom ročníku hral proti Slovanu v play off Európskej ligy 2023/2024, pričom dokonca skóroval.

Prišlo to ako dar z nebies, keďže sa mi prednedávnom narodil syn, a túžil som sa po rokoch v zahraničí vrátiť späť na Slovensko. Teším sa na všetko, čo ma tu čaká - skúsených a kvalitných spoluhráčov, vysoké ambície, veľké zápasy. Teraz sa už len neviem dočkať, keď sa pustím do práce a tréningov,“ netajil Szöke nadšenie v prvom rozhovore pre web Slovana.

Sme presvedčení, že nášmu mužstvu môže priniesť oživenie, dôraz i energiu. Práve takíto hráči bývajú kľúčoví aj v náročných európskych zápasoch, s ktorými má Július z predošlej sezóny bohaté skúsenosti, keďže zažil skupinu Európskej ligy. Tešíme sa, že sme sa s Arisom dohodli na jeho prestupe, a stáva sa naším hráčom, keď sme podpísali trojročnú zmluvu,“ zhodnotil nového člena kádra Kmotrík.

Aj týmito transfermi deklarujeme naše ambície v novej sezóne, keď chceme poskladať ešte silnejšie mužstvo,“ doplnil Kmotrík len pár dní po návrate Róberta Maka a po predĺžení spoluprác s viacerými kľúčovými hráčmi ako Dávid Strelec, Juraj Kucka, Vladimír Weiss mladší, Kenan Bajrič, Lukáš Pauschek či Marko Tolič.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie