• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Seniori žiadajú valorizáciu penzií o osem percent a štrnásty dôchodok, výber daní má byť vyšší o viac než 2 miliardy

Seniori žiadajú valorizáciu penzií o osem percent a štrnásty dôchodok, výber daní má byť vyšší o viac než 2 miliardy

Ministerstvo financií SR na sociálnej sieti uviedlo, že daňovú prognózu predstaví už najbližší štvrtok.

Očakávaný výber daní má byť v tomto roku vyšší o viac ako dve miliardy eur. V tlačovej správe na to upozornila Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS). Odvoláva sa na informácie od zástupcov ministerstva financií.

„Ide o správu, ktorá mala byť prístupná všetkým obyvateľom Slovenska, nielen vybraným osobám,“ tvrdí JDS.

Pomoc mala byť komplexnejšia

V kontexte prorodinného balíčka JDS poukazuje na maximálnu neserióznosť nielen voči seniorom, ale aj všetkým ostatným občanom Slovenska, že pomoc nebola komplexnejšia, najmä keď na ministerstve financií už museli mať prognózy k tomuto stavu.

„Pomoc 500 eur cez víkend prišla pre zamestnancov verejnej správy zjavne po obdržaní informácie o výbornom výbere daní štátu v roku 2022 o viac ako 2 miliardy eur,“ uviedla Valéria Pokorná z JDS.

Žiada preto, aby vláda seniorov okamžite zaradila do pomoci tak, ako to JDS požaduje už viac ako deväť mesiacov. JDS od vlády žiada 8-percentnú valorizáciu dôchodkov a tiež schválenie štrnástej penzie.

Finálnu daňovú prognózu zverejnia

Ministerstvo financií SR na sociálnej sieti uviedlo, že daňovú prognózu predstaví už najbližší štvrtok.


„Dnes sa uskutočnilo na ministerstve financií zasadnutie daňového výboru, ktorý si vypočul odhady našich daňovo-odvodových príjmov a vybraných výdavkov,“ informoval rezort.

Členovia výboru majú dva dni na to, aby odhady ministerstva financií schválili. K dátam sa podľa rezortu každý analytik či neanalytik dostane ihneď po schválení.

„Finálnu daňovú prognózu, rovnako ako v minulosti, odprezentujeme verejnosti do konca júna a celú zverejníme,“ dodalo ministerstvo financií.

Päťsto eur pre úradníkov

Približne 400-tisíc zamestnancom štátnej a verejnej správy štát ponúkne 500 eur na osobu v tomto roku ako jednorazovú pomoc. Celkovo pôjde o sumu 200 miliónov eur. Na tlačovej besede to v sobotu povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO).


Podľa neho ide o ponuku na rokovania s Konfederáciou odborových zväzov (KOZ). „To, čo vieme dnes ponúknuť, je jednorazová pomoc v tomto roku, a nezaväzuje vládu na výdavky v ďalších rokoch. Chceme pomôcť ľuďom, lebo chceme pomáhať, ale musíme to robiť v rámci svojich možností,“ uviedol premiér. Podľa neho sa rokuje o pomoci každej skupine obyvateľov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie