• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Saková vyzýva ľudí k voľbám. Inak Slovensko vyzerá z okna bratislavskej kancelárie, ako z fabriky na východe

Saková vyzýva ľudí k voľbám. Inak Slovensko vyzerá z okna bratislavskej kancelárie, ako z fabriky na východe

Ministerka Denisa Saková si myslí, že nový prezident by nemal pokračovať v tradícii Zuzany Čaputovej.

2.4.2024 (SITA.sk) - Ministerka hospodárstva Denisa Saková vyzýva ľudí, aby išli voliť svojho nového prezidenta. „Nech o novom slovenskom prezidentovi rozhodneme spoločne. Pretože Slovensko vyzerá inak z okna v bratislavskej kancelárie a inak z fabriky na strednom alebo východnom Slovensku. Preto vyzývam všetkých ľudí, aby prišli voliť a sami rozhodli o svojom prezidentovi na päť rokov,“ uviedla pre agentúru SITA podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Veľmi rozdelená spoločnosť

Prezident musí podľa jej slov v prvom rade reagovať na situáciu, ktorú na Slovensku máme.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

„Dnes je evidentné, že na Slovensku je veľmi rozdelená spoločnosť. Preto to nemôže byť prezident ľavice alebo pravice, ale prezident všetkých ľudí. Jeho úlohou bude určite upokojiť situáciu a predstaviť víziu, ktorá Slovensko spojí a posunie dopredu," pripomenula.

Myslí si, že nový prezident by nemal pokračovať v tradícii prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá jednoznačne zastávala podľa Sakovej svoju politickú líniu a napríklad odmietla vypísať referendum, po ktorom volalo viac ako pol milióna Slovákov. Teda nemal by od začiatku hovoriť, že chce pôsobiť ako opozícia voči vláde.

Vlastný suverénny názor

„Rovnako je dôležité, aby jednoznačne obhajoval pozície Slovenska a Slovákov nielen doma, ale aj v zahraničí. Pre mňa je, napríklad, problém, ak Ivan Korčok sedel vo vláde, ktorá opakovane schvaľovala kolá plošného testovania ľudí počas pandémie COVID-19. Ľudia by sa, aj na základe jeho osobnej histórie, mali mať možnosť spoľahnúť na to, že prezident nebude súhlasiť vždy so všetkým, čo mu príde z Bruselu alebo Ameriky, ale bude mať vlastný suverénny názor," zdôraznila.

Saková v odpovedi na otázku, či bude mať ambíciu stať sa predsedníčkou strany Hlas-SD, resp. aj parlamentu, nebola konkrétna. Strana Hlas-SD podľa nej jasne definovala, z akého okruhu ľudí sa bude v prípade úspechu Pellegriniho voliť predseda strany aj Národnej rady SR.

„Rozhodujúcim kritériom nebude to, či je to najlepšie pre niektorého z nás osobne, ale v prvom rade zohľadníme potreby Slovenska. Na druhom mieste je splnenie nášho volebného programu, ktorý sme ľudom dali a podľa toho vyberieme nového predsedu strany aj Národnej rady," uzavrela Saková.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie