• Dnes je: Sobota 06. júla 2024 meniny má Patrícia, Patrik

Ronaldo v osemfinále ME vo futbale 2024 najprv ronil slzy a potom oslavoval, portugalským hrdinom bol Costa (foto)

Ronaldo v osemfinále ME vo futbale 2024 najprv ronil slzy a potom oslavoval, portugalským hrdinom bol Costa (foto)

Plakala aj Ronaldova mama a zrejme aj stovky ďalších portugalských fanúšikov na tribúne štadióna vo Frankfurte nad Mohanom.

2.7.2024 (SITA.sk) - Cristiano Ronaldo už v pokročilom veku reálne nepatrí k najlepším hráčom majstrovstiev Európy vo futbale v Nemecku, dramatizáciu deja však stále zvláda on aj jeho Portugalsko na jednotku. V osemfinále proti Slovincom mal sám CR7 päť či šesť príležitostí na skórovanie a tú najväčšiu v 105. min, keď si postavil loptu na "biely bod".

Rozhodnúť sa muselo v rozstrele

Brankár Jan Oblak ho však vychytal a Ronaldovi vzápätí skrivilo ústa do plaču. Plakala aj jeho mama a zrejme aj stovky ďalších portugalských fanúšikov na tribúne štadióna vo Frankfurte nad Mohanom.

Lenže futbal býva často vrtkavý a portugalská reprezentácia si postup predsa len vybojovala a bolo to práve po strelách zo značky pokutového kopu v hlavnej úlohe s Ronaldom. Po tom, čo sa zápas skončil aj po predĺžení 0:0, sa muselo rozhodnúť v rozstrele. A 39-ročný Ronaldo si postavil loptu dokonca ako prvý z portugalského tímu.

Mal výhodu v tom, že predtým Diogo Costa vychytal Josipa Iličiča a aj to využil. Na druhý pokus už Oblaka umiestnenou strelou k pravej žrdi prekonal a poslal Portugalčanov do ešte väčšej výhody.

Keďže potom nepremenili svoje pokusy ani ďalší dvaja slovinskí strelci Jure Balkovec a Benjamin Verbič, kým Portugalčania Bruno Fernandes a Fernando Silva áno, Euro 2024 sa napokon dočká veľkého štvrťfinále Francúzsko - Portugalsko.

Najskôr smútok a potom radosť

A smútok v Ronaldovej tvári vystriedal víťazný úsmev. "Počas kariéry som premenil približne dve stovky pokutových kopov. Niekedy je to však veľmi náročné, sprevádza to chaos a neistota," priznal Ronaldo pre RTP.

"Najprv som bol smutný a teraz sa radujem. Takéto stavy prináša futbal a neviem vysvetliť, prečo to tak je. Súper hral dobre, výborne bránil a bol nebezpečný. My sme však mali väčšie šance, viac útočných akcií a zaslúžene sme zvíťazili," dodal.

"Bol som si istý, že napriek nepremenenej penalte v predĺžení práve Ronaldo musí byť náš prvý exekútor v rozstrele a ukázať nám cestu k víťazstvu. Je ukážkové, ako vie zareagovať na ťažké momenty počas zápasu. Robí nás všetkých hrdými," skonštatoval tréner portugalského tímu Roberto Martínez.

Najtvrdšie pracujúci hráč

Cristiano Ronaldo síce premenil svoj pokutový kop v rozstrele, ale hlavný hrdina Portugalska stál v bránke. Diogo Costa zneškodnil všetky tri pokusy Slovincov a pobláznil 10-tisíc portugalských fanúšikov na tribúnach frankfurtského futbalového stánku.

"Bol to náročný zápas najmä vtedy, keď sme neboli pri lopte. Snažil som sa udržať koncentráciu až do konca a to bolo kľúčové. Pri penaltách súperových hráčov som nasledoval svoj inštinkt. Počkal som si na chvíle, keď som mohol pomôcť tímu a teraz prežívam veľké emócie. Tvrdo sme pracovali a vyplatilo sa to," uviedol Diogo Costa na webe Európskej futbalovej únie (UEFA).

Na adresu Cristiana Ronalda brankár FC Porto dodal: "On je náš najtvrdšie pracujúci hráč a zaslúži si všetko, čo v kariére dosiahol. Som rád, že s ním môžem byť v jednom tíme."

Portugalčania síce vyhrali prvé dva svoje zápasy na ME 2024 nad Českom (2:1) a Tureckom (3:0), ale potom šokujúco podľahli Gruzíncom (0:2). Následná bezgólová remíza proti Slovincom v osemfinále pripomenula ich strastiplnú cestu k titulu majstra Európy v roku 2016, keď zo siedmich zápasov zvíťazili v riadnom hracom čase iba raz - v semifinále proti Walesanom.

V piatok na nich v Hamburgu v repríze finále ME 2016 čakajú Francúzi. "Vieme, čoho sme schopní. Náš tím musí byť pripravený na všetko a my aj budeme," dodal Diogo Costa.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 5. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 5 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 5. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak sa chystáte prežiť deň v blízkosti človeka, na ktorom vám veľmi záleží, je to deň vhodný na vylepšenie citových vzťahov. Konajte rozhodne! Všetko je vo vašich rukách.

Býk 21.4. - 21.5.

Mnohí budú pociťovať zvýšenú únavu a môžu sa dostaviť aj menšie zdravotné problémy. Nepúšťajte sa do žiadnych väčších akcií. Budete potrebovať pokoj a veľa spánku. Nevšímajte si poznámky rodiny.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Potrebovali by ste nové spojenia, ktoré sa však nedajú uskutočniť tak rýchle, ako by ste potrebovali. Azda vám pomôže známy, vybavte si stretnutie.

Rak 22.6. - 22.7.

Nenoste so sebou väčší finančný obnos, mohli by ste oň prísť. Dajte pozor, aby ste nikoho neurazili. Niekto by mohol zmariť vaše pracovné zámery.




Všetky Horoskopy pre Piatok 5. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie