• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Rezort práce bude vo výstavbe detských ihrísk pokračovať, podľa ministra Tomáša zneužíval Krajniak projekt na stranícke účely

Rezort práce bude vo výstavbe detských ihrísk pokračovať, podľa ministra Tomáša zneužíval Krajniak projekt na stranícke účely

Rezort avizuje schválenie takmer päťmiliónovej dotácie na výstavbu viac ako 110 ihrísk.

2.12.2023 (SITA.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR) SR plánuje pokračovať vo výstavbe detských inkluzívnych ihrísk i v budúcom roku.

Päťmiliónová dotácia

Rezort avizuje schválenie takmer päťmiliónovej dotácie na výstavbu viac ako 110 ihrísk, ktoré boli vybrané v aktuálnom roku. Podľa ministra práce Erika Tomáša (Hlas-SD) ide o pekný projekt, v ktorom chcú pokračovať.

Ako uviedol pri otváraní jedného z takýchto ihrísk na Sídlisku KVP v Košiciach, obzvlášť oceňuje, že ihrisko je určené i pre zdravotne znevýhodnené deti. Ministerstvo od roku 2021 poskytlo na podporu viac ako 340 bezbariérových ihrísk cez 15 miliónov eur.

Ihrisko pre každé dieťa

„V novembri a decembri tohto roka môžu obce, mestá, občianske združenia či cirkev žiadať o nové dotácie. Zjednodušíme však podmienky, pretože doterajšie boli nezmyselne prísne. Dokonca evokujú podozrenie, že boli šité na mieru pre úzku skupinu firiem schopných dodávať niektoré komponenty,“ uviedol minister práce.

Dodal, že to viedlo k predražovaniu spoluúčasti žiadateľov, pričom podľa Tomáša poniektorí projekt i opustili. Zmena nastane i v názve projektu, ktorý by sa po novom mal volať „Ihrisko pre každé dieťa“ namiesto „Ihrisko rodinka“.

Zneužívanie projektu na stranícke účely

„Môj predchodca exminister Milan Krajniak hrubo zneužíval tento projekt na stranícke účely. Za peniaze daňových poplatníkov propagoval svoje hnutie Sme rodina. Názov Ihrisko rodinka sa nápadne podobal názvu hnutia a logo Sme rodina svietilo na viacerých materiáloch k tomuto projektu,” uviedol šéf rezortu práce a zdôraznil, že to bolo neprijateľné a dnešným dňom to končí.

Ihriská predstavujú viacgeneračný priestor, ktorý je určený pre deti od troch do 14 rokov veku, a tiež je v nich oddychová zóna pre dospelých. „Hlavný projekt ihriska zahŕňa 11 prvkov, z toho tri sú inkluzívne, čo znamená, že umožňujú deťom so znevýhodnením tráviť čas pri hre s rovesníkmi. Súčasťou areálu je tiež altánok, lavičky a hrací priestor v tvare lode,“ priblížilo ministerstvo.

Jednotlivé časti ihriska sú z prírodných materiálov a ich dizajn cieli na to, aby bolo ihrisko prístupné pre každého a poskytlo podnetné a príjemné prostredie pre rozvoj zručností u detí i zdieľanie zážitkov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie