• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Putin plánuje využiť výsledok volieb na predĺženie vojny, tvrdí Inštitút pre štúdium vojny

Putin plánuje využiť výsledok volieb na predĺženie vojny, tvrdí Inštitút pre štúdium vojny

Volebné výsledky z ilegálne anektovaných ukrajinských oblastí, podľa Putina ukazujú, že Ukrajinci sú „vďační za ruskú ochranu“.

19.3.2024 (SITA.sk) - Ruský vodca Vladimir Putin pravdepodobne plánuje využiť výsledok prezidentských volieb, v ktorých si zabezpečil ďalšie funkčné obdobie, na odôvodnenie predĺženého konfliktu na Ukrajine a dlhodobej okupácie jej území.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako informuje spravodajský portál Sky News, vo svojej novej správe o vojne na Ukrajine to uvádza americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Podmienky pre predĺžený konflikt

Putin tvrdí, že v ilegálne anektovaných ukrajinských oblastiach, a teda Luhanskej, Doneckej, Záporožskej a Chersonskej, získal viac ako 88 percent hlasov. Tieto výsledky podľa neho ukazujú, že Ukrajinci sú „vďační za ruskú ochranu“.

Takýmito tvrdeniami Putin podľa ISW pripravuje podmienky pre predĺžený konflikt a okupáciu Ukrajiny.

„Ruskí okupační predstavitelia pravdepodobne sfalšovali rekordne vysokú podporu Putina na okupovanej Ukrajine a pravdepodobne donútili ukrajinských občanov zúčastniť sa na voľbách,“ konštatuje think tank.

Demilitarizovaná „sanitárna zóna“ na Ukrajine

Inštitút tiež uviedol, že ruský vodca opätovne zdôraznil myšlienku demilitarizovanej „sanitárnej zóny“ na Ukrajine v reakcii na nedávne cezhraničné operácie v ruskej Belgorodskej a Kurskej oblasti, ku ktorým sa hlásia ruské skupiny podporujúce Ukrajinu.

Počas svojho víťazného prejavu Putin zdanlivo priznal, že v týchto dobrovoľníckych silách sú ruskí občania, keď povedal, že „štyri skupiny zradcov“ vykonávajú útoky v Rusku a naznačil, že ich Rusko zlikviduje. Zrejme pritom podľa ISW odkazoval na Légiu Sloboda Ruska, Ruský dobrovoľnícky zbor, Sibírsky prápor a dobrovoľníkov z Čečenskej republiky Ičkéria.

Európska únia v pondelok schválila ďalšiu pomoc pre ukrajinské ozbrojené sily v objeme 5 miliárd eur.

Európska únia schválila ďalšiu pomoc pre ukrajinskú armádu v hodnote päť miliárd eur

Rada Európskej únie schválila zvýšenie podpory ukrajinským ozbrojeným silám o päť miliárd eur.


Európska únia tieto peniaze použije na nákup smrtiaceho aj nesmrtiaceho vojenského vybavenia ale aj na výcvik vojakov, uviedla Rada vo vyhlásení. Informuje o tom web Sky News.


„Naďalej budeme podporovať Ukrajinu, aby sa bránila pred agresívnou ruskou vojnou tak dlho, ako to bude potrebné,“ uviedol šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell.


Najnovšia pomoc, ktorú schválili pondelok, znamená, že pomoc ukrajinskej armáde zo strany Európskej únie v rokoch 2021 až 2027 bude v objeme 17 miliárd eur.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie