• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Protimonopolný úrad začal konanie vo veci predaja spoločnosti Váhostav SK českej firme Geosan Investiční

Protimonopolný úrad začal konanie vo veci predaja spoločnosti Váhostav SK českej firme Geosan Investiční

Úrad preto žiada tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali čo najskôr.

14.7.2021 (Webnoviny.sk) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal správne konanie vo veci nadobudnutia nepriamej výlučnej kontroly spoločnosti Geosan Investiční z českého Kolína nad firmou Váhostav.SK. Ako informovala hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská, fyzické a právnické osoby môžu predložiť PMÚ SR svoje pripomienky, námietky či informácie k oznámeným koncentráciám.

Úrad žiada tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali čo najskôr, aby sa mohol týmito pripomienkami zaoberať v prvej fáze posudzovania oznámenej koncentrácie.

PMÚ koná aj v ďalších prípadoch

PMÚ SR koná aj vo veci získania spoločnej kontroly podnikateľov AZC, On Rail Holding B.V z Holandska a PMK Invest nad firmou Billing Alliance. Zároveň bolo úradu oznámené, že bola získaná kontrola nad podnikateľmi Zelená pošta a Digitance.

AZC patrí do skupiny Jána Sabola a On Rail patrí do skupiny Oszkára Világoho. Skupiny Jána Sabola a Oszkára Világiho mali podľa úradu spolu s ďalším podnikateľom majetkovú účasť v spoločnosti Tatra Billing, ktorá pôsobí v oblasti transakčnej tlače rovnako ako Billing Alliance.

Spoločnosť predali nezávislému kupcovi

V oznámení koncentrácie sa uvádza, že ešte pred oznámením predmetnej koncentrácie bola predaná spoločnosť Tatra Billing inému podnikateľovi, ktorý je personálne, majetkovo a finančne nezávislý na skupinách Jána Sabola a Oszkára Világiho.

Tretie strany, teda fyzické a právnické osoby môžu predložiť úradu svoje pripomienky, námietky a informácie k oznámeným koncentráciám.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie