• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Progresívne Slovensko podporuje štrajk zamestnancov RTVS, ich požiadavky sú podľa hnutia na mieste (foto)

Progresívne Slovensko podporuje štrajk zamestnancov RTVS, ich požiadavky sú podľa hnutia na mieste (foto)

Vláda sa podľa Progresívneho Slovenska snaží o politickú kontrolu verejnoprávneho média.

10.6.2024 (SITA.sk) - Hnutie Progresívne Slovensko (PS) podporuje štrajk zamestnancov verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

Požiadavky zamestnancov sú podľa nich viac ako namieste. Podľa hnutia je dôležité, aby boli vypočuté ich požiadavky.

Vláda sa totiž podľa PS snaží o politickú kontrolu verejnoprávneho média, chce zasahovať do spravodajského obsahu, chcú vyhadzovať moderátorov politických diskusií a ovládnuť rozhlas a televíziu, ktoré tu majú byť pre všetkých.

„Týmto snahám sa postavili ľudia v uliciach aj zamestnanci v štrajku. A my sa zákonu, ktorý ničí nezávislú RTVS, znovu postavíme v parlamente. Pretože bez slobodných médií vyhrá cenzúra a propaganda,“ uzavrelo PS.

V Bratislave sa v pondelok konal prvý štrajk zamestnancov RTVS, ktorého cieľom je stiahnutie návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Na protestnom zhromaždení sa pred ministerstvom kultúry zúčastnilo približne 150 ľudí.

Člen Zväzu protifašistických bojovníkov, člen výboru ukrývaných detí The Hidden Child Slovakia Ivan Pasternák (druhý sprava) počas prvého výstražného štrajku zamestnancov a spolupracovníkov RTVS na protest proti novému návrhu zákona o STVR na námestí SNP v Bratislave v rámci pochodu od budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici k budove Ministerstva kultúry SR na Námestí SNP. Bratislava, 10. jún 2024.Foto: SITA/Milan Illík.

Účstníci na námestí SNP v Bratislave počas prvého výstražného štrajku zamestnancov a spolupracovníkov RTVS na protest proti novému návrhu zákona o STVR v rámci pochodu od budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici k budove Ministerstva kultúry SR na Námestí SNP. Bratislava, 10. jún 2024.Foto: SITA/Milan Illík.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie