• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Prešovský kraj opraví viacero mostov, investuje milióny eur

Prešovský kraj opraví viacero mostov, investuje milióny eur

Opravia celkovo viac ako 40 mostných objektov.

11.5.2021 (Webnoviny.sk) - Celkovo deväť miliónov eur plánuje v najbližšom období investovať Prešovský samosprávny kraj (PSK) do opravy vyše 40 mostov na svojom území. Približne šesť miliónov eur z vlastných zdrojov investuje do rekonštrukcie 25 mostov.

Tri milióny z európskych zdrojov

Ďalšie tri milióny eur použije z európskych zdrojov na rekonštrukciu ďalších 16 mostných objektov.

Ako informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK, prešovská župa plánuje zrekonštruovať most v obci Fričkovce (okres Bardejov) a Ďurďoš (okres Vranov n/Topľou), tiež most cez Močidlový potok na konci obce Hudcovce (okres Humenné), most cez potok v obci Abrahámovce (okres Kežmarok) aj most vo Vyšných Repášoch (okres Levoča). Takisto plánuje zrekonštruovať most cez potok Malá Svinka v obci Jarovnice, most v obci Torysa (obe okres Sabinov), most cez železničnú trať v úseku Svit – Štrba (okres Poprad), most za obcou Ruská Volová (okres Snina), ale tiež most cez potok Vesné v obci Šarišské Jastrabie (okres Stará Ľubovňa). „Pri týchto rekonštrukciách kraj ráta s investíciou 2,5 milióna eur,“ uviedla Heilová.


Samospráva tiež chce zrekonštruovať most cez potok Hrabovec pred obcou Raslavice (okres Bardejov), most cez potok Ľubotinka v obci Vislanka (okres Stará Ľubovňa), most v Starej Ľubovni i most za obcou Príslop. Ďalej opraví most cez potok s názvom Ruský Potok za odbočkou na obec Ruský potok pred obcou Ulič (všetky okres Snina), tiež zrekonštruuje most cez Tvarožiansky potok za obcou Vrbov (okres Kežmarok) a most cez Horný potok v tej istej obci.

Rozsah opráv stanovia po prehliadkach

Rekonštrukcia čaká aj most cez potok Kremeň v obci Osturňa (okres Kežmarok), most v obci Okrúhle (okres Sviník), most pred obcou Batizovce (okres Poprad), vo Veľkej Frankovej (okres Kežmarok), v Poprade, tiež most na úseku Poprad – Veľký Slavkov, most cez Richvaldský potok v obci Richvald a v Osikove (obe okres Bardejov). „Pri týchto rekonštrukciách počíta kraj s celkovým rozpočtovým nákladom vo výške 3,42 milióna eur,“ dodala Heilová.

PSK tak preinvestuje v najbližšom období približne deväť miliónov eur vrátane kapitálových výdavkov zo svojho rozpočtu a financií z európskych zdrojov. Okrem toho má na opravu mostov Správa a údržba ciest PSK vyčlenených viac ako 500-tisíc eur z bežných prostriedkov. „Rozsah opráv však bude stanovený po bežných, respektíve hlavných prehliadkach,“ dodala Heilová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie