• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Pellegrini chce od Ódora holú a tvrdú pravdu o stave krajiny, Heger pokračovanie v sociálno-ekonomickej pomoci

Pellegrini chce od Ódora holú a tvrdú pravdu o stave krajiny, Heger pokračovanie v sociálno-ekonomickej pomoci

Podľa dosluhujúceho premiéra je Ľudovít Ódor skúsený ekonóm, ktorý sa v politike pohybuje 20 rokov.

13.5.2023 (SITA.sk) - Budúci predseda úradníckej vlády Ľudovít Ódor je skúsený ekonóm a v politike sa pohybuje 20 rokov. Povedal to v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy dosluhujúci premiér Eduard Heger (Demokrati). Svojmu nástupcovi praje veľa síl, pevné nervy, odhodlanie a nadhľad.

Kroky novej vlády bude sledovať

Heger uviedol, že je dôležité, aby nová vláda pokračovala v sociálno-ekonomickej pomoci, nakoľko za ich vlády sa im podarilo udržať stabilnú cenu elektrickej energie ako jediným v Európskej únii. „Taktiež budeme sledovať, ako nová vláda bude riešiť Plán obnovy,“ spresnil.

Líder strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini povedal, že by bol rád, ak by bola Ódorova vláda aktívnejšia vo vzťahu k ľudom.

Ódor by mal podľa neho informovať o tom, v akom stave sa krajina nachádza - ako sa Slovensko zadlžilo, v akom stave sú verejné financie, čo nám ako krajine hrozí. „Holú, tvrdú pravdu. K tomuto ho budem aj vyzývať," skonštatoval Pellegrini.

Lídri spoločne vládnuť nechcú

Pellegrini aj Heger potvrdili, že nemajú záujem spoločne vládnuť po predčasných voľbách. Na otázku, či by strana Hlas-SD išla po voľbách do koalície so stranou Smer - sociálna demokracia (Smer-SD), Pellegrini povedal, že robia úplne inú politiku ako Smer-SD. Nevylučuje však, že by s nimi išiel do koalície. a to v prípade, že splnia podmienky, ktoré predstavia na sneme.

Koho sme vylúčili z povolebnej spolupráce sú strany ĽSNS a OĽaNO," zopakoval líder strany Hlas-SD. Ako povedal Heger, pre stranu Demokrati je dôležité, aby prišla vláda pokoja.

Kresťanskodemokratické hnutie a Progresívne Slovensko sú strany, ktoré sú konštruktívne a vedia priniesť koalíciu pokoja," podotkol Heger.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie