• Dnes je: Utorok 16. apríla 2024 meniny má Dana, Danica

Päťnásobného olympijského medailistu Kellera uznali za vinného z útoku na washingtonský Kapitol

Päťnásobného olympijského medailistu Kellera uznali za vinného z útoku na washingtonský Kapitol

30.9.2021 (Webnoviny.sk) - Päťnásobného olympijského medailistu v plávaní Američana Kleteho Kellera súd uznal vinným z januárového útoku na sídlo amerického Kongresu - vo washingtonskom Kapitole. Aktuálne 39-ročnému Kellerovi hrozí trest odňatia slobody na 21 až 27 mesiacov.

Ide o pomerne nízku sadzbu, keďže niekdajší športovec pristúpil na dohodu o vine a treste a napokon spolupracoval s úradmi. V opačnom prípade by mu hrozilo až 20 rokov za mrežami.

Napadol pracovníkov budovy

Videozáznamy odhalili, že aj niekdajší plavec Klete Keller sa podieľal na násilnom vniknutí do priestorov vládnej budovy, počas ktorého zahynulo päť osôb. Počas incidentu mal na sebe bundu amerického olympijského tímu. Keller reprezentoval USA na OH v rokoch 2000, 2004 a 2008, na jeho konte spod piatich kruhov sú dve zlaté, dve strieborné a jedna bronzová medaila.

V stredu 6. januára 2021 tisíce priaznivcov dosluhujúceho prezidenta Donalda Trumpa vniklo do priestorov Kapitolu, v ktorom zasadali jeho obe komory a mali formálne potvrdiť víťazstvo Joea Bidena v minuloročných prezidentských voľbách. Medzi výtržníkmi bol aj bývalý plavec a pred súdom sa priznal, že preniknutím do Kapitolu sa snažil zabrániť uvedenému procesu.

Počas neho však napadol pracovníkov budovy, ktorí sa ho snažili dostať von z jej priestorov. Kričal tiež rôzne heslá nevhodné na adresu politikov Nancy Pelosiovej či Chuck Schumerova. A priznal sa tiež k tomu, že po odchode z Kapitolu sa zbavil nielen bundy, ale aj mobilného telefónu a dátovej karty s fotografiami a videami, ktoré vo vládnej budove spravil.

Zákaz stýkania sa s deťmi

Rodák z Las Vegas sa v minulosti v podcaste Olympijského kanála sťažoval, že napriek úspechom na športovom poli je teraz len chudobným zamestnancom a prezentoval pocit, že je v tomto smere nedocenený.

Agentúra AP pripomenula, že Keller mal problémy aj v osobnom živote a po rozvode býval desať mesiacov v aute. Na základe verdiktu súdu sa tiež nemohol stýkať so svojimi deťmi. Vyzdvihol však pomoc rodiny pri snahe preniesť sa cez ťažké časy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 16. apríl 2024

horoskopy na dnes utorok 16 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Pustíte sa do viacerých vecí naraz. Nezostanete sami, určite sa objaví niekto, na koho sa môžete s dôverou obrátiť. Radosť vám urobia príbuzní.

Býk 21.4. - 21.5.

Optimistická správa vám dodá chuť do práce. Teraz máte konečne dôvod angažovať sa. Ak sa chystáte na ďalekú cestu, treba byť čo najopatrnejší. Nevystavujte sa zbytočnému riziku.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najskôr merajte, potom režte. Dobre zvážte, kým rozhodnete. Zabránite tak neskorším možným komplikáciám. Na depresie nie sú dôvody. Chyťte sa konkrétnej práce.

Rak 22.6. - 22.7.

Je práve vhodný čas odhaliť vaše zámery a úmysly. Máte možnosť konať tak, aby sa všetko vyvíjalo priaznivo. Stretnete niekoho, kto bude mať na vás pozitívny vplyv.




Všetky Horoskopy pre Utorok 16. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie