• Dnes je: Piatok 06. septembra 2024 meniny má Alica

Parkovacia politika v Ružinove podľa starostu zlepšila parkovanie, problémom však sú presúvajúce sa autá nerezidentov

Parkovacia politika v Ružinove podľa starostu zlepšila parkovanie, problémom však sú presúvajúce sa autá nerezidentov

Čo sa týka posledných zazónovaných lokalít Trávniky a Štrkovec, obyvatelia sú po zavedení PAAS podľa starostu väčšinou spokojní.

Zavedenie regulovaného parkovania v rámci systému PAAS v Ružinove podľa starostu Martin Chrena výrazne zlepšilo parkovanie pre obyvateľov. Ružinovský starosta to uviedol v rozhovore pre agentúru SITA.

„Nedávno sme spustili parkovaciu politiku na sídliskách Štrkovec a Trávniky, ktoré sú v okolí nemocnice a musím povedať, že sa zásadne zlepšilo parkovanie pre obyvateľov, keďže zamestnanci a pacienti nemocnice už nemôžu parkovať na sídliskách“ poznamenal.

Obyvatelia sú väčšinou spokojní

V Ružinove zatiaľ fungujú v rámci PAAS parkovacie zóny Nivy, Štrkovec, Trávniky a Klingerova kolónia.

„Samotné Nivy s Ružovou dolinou sú obrovskou lokalitou,“ priblížil Chren s tým, že Ružinov delia do dvoch základných zón. Prvou sú Nivy a druhú tvoria sídliská Ostredky, Pošeň a Trávniky, ku ktorým sa zrejme pridá aj Prievoz.


„Klingerova kolónia je malá zóna, ale tam sme museli zaviesť PAAS, nakoľko sú tam rodinné domy obklopené bizniscentrami, aby obyvatelia mali kde zaparkovať,“ vysvetlil.

Čo sa týka posledných zazónovaných lokalít Trávniky a Štrkovec, obyvatelia sú po zavedení PAAS podľa starostu väčšinou spokojní.

„Ja bývam na Štrkovci a mám síce garáž, ale všetci susedia si to pochvaľujú. A ak mám porovnať ročný poplatok 39 eur verzus zjednodušenie parkovania, nepoznám nikoho, kto by povedal, že sa to neoplatí,“ skonštatoval Chren s tým, že obyvatelia zaregulovaných sídlisk po niekoľkých dňoch pocítili zlepšenie parkovania.

Ostredky a Pošeň si musia počkať

Problémom je podľa starostu fakt, že autá nerezidentov sa presúvajú zo zaregulovaných zón na vedľajšie sídliská, kde PAAS zatiaľ nezaviedli.

„Bohužiaľ proces prípravy dopravného značenia a schvaľovania projektov je taký zdĺhavý, že sídliská Ostredky a Pošeň budeme môcť zaregulovať až na budúci rok,“ poznamenal s tým, že obyvatelia týchto dvoch sídlisk budú najbližší rok trpieť, keďže PAAS sa dočkajú približne až v júni budúceho roka.

„Následne ešte budeme pokračovať s Prievozom, ktorý je dnes samostatná zóna, ale chceli by sme zmeniť VZN, aby mohli obyvatelia Prievozu zaparkovať napríklad pri Štrkovci,“ spresnil Chren. Ďalšou otázkou podľa neho bude, či je potrebné riešiť reguláciu parkovania vo zvyšných častiach Ružinova, ako napríklad Trnávka alebo Vlčie hrdlo, kde nie sú také problémy s parkovaním, ako v ostatných lokalitách.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 6. september 2024

horoskopy na dnes piatok 6 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 6. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Jedna spoločná oslava sa stane jablkom sváru pre celú vašu rodinu. Mali by ste byť stmeľovacím činiteľom, nik iný teraz v tejto úlohe neobstojí.

Býk 21.4. - 21.5.

Čakajú vás starosti v domácnosti. Ak sa ráno pozriete na svet veselšími očami, začne sa vám dariť. Bolo by vhodné zmeniť stereotyp vášho života. Terajší vás ubíja.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pri listovaní v katalógoch zistíte, že o zaujímavé ponuky nie je núdza. Najväčším problémom sú ako zvyčajne financie. Nemali by ste sa dať nalákať na prvú ponuku, ďalšie môžu byť výhodnejšie.

Rak 22.6. - 22.7.

Pokúsite sa zmeniť niektoré veci v súkromnom živote, ale narazíte na odpor. Môžete získať dobrú radu, len si nevšímajte vek osoby, ktorá s ňou príde.




Všetky Horoskopy pre Piatok 6. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie