• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Nakazení žiaci, rodičia aj učiteľ. V Ružinove zatvorili škôlku a podozrenie majú aj na základných školách

Nakazení žiaci, rodičia aj učiteľ. V Ružinove zatvorili škôlku a podozrenie majú aj na základných školách

Počas tohto týždňa sa do rizikovej zóny dostali ďalšie školy a škôlky v Ružinove.

V bratislavskom Ružinove je podozrenie na nákazu koronavírusom v niekoľkých školách a škôlkach. Starosta mestskej časti Martin Chren o tom informuje na sociálnej sieti.

„V tejto chvíli vieme, že informácie sa už medzi rodičmi šíria a nechceme, aby vznikali dezinformácie, napätie a zbytočné obavy,“ vysvetľuje starosta.

Minulý týždeň Ružinov uzavrel MŠ Haburská 4 z dôvodu pozitívne testovaného dieťaťa, ktoré tam chodilo počas posledného prázdninového týždňa.

Nepoznajú výsledky ďalších testov

„Dnes už vieme, že pozitívne testovaní boli aj dvaja jeho spolužiaci, vírus sa teda zrejme v škôlke šíril,“ informoval starosta a dodal, že mestská časť zatiaľ nepozná výsledky testov ďalších detí a učiteľov z tejto škôlky. Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave musí byť materská škola uzavretá až do 13. septembra.


Počas tohto týždňa sa do rizikovej zóny dostali ďalšie školy a škôlky v Ružinove. „V ZŠ Borodáčova a ZŠ Ostredková máme po jednom prípade pozitívne testovaného rodiča detí. V ZŠ Borodáčova museli z dôvodu menšej skupiny žiakov v triede upraviť vzdelávanie danej triedy na dištančnú formu. V ZŠ Ostredková fungujú bez obmedzení, zvyšujú však pozornosť,“ uviedol Chren a dodal, že v ZŠ Nevädzová bol pozitívne testovaný pedagogický zamestnanec, niekoľko kolegov zostáva v domácej karanténe a čaká na testy.


„Opatrenia, ktoré boli škole uložené, sa zatiaľ nijako netýkajú detí z tejto školy,“ vysvetlil. V ZŠ Mierová bol pozitívne testovaný jeden žiak, ktorý bol v posledný prázdninový týždeň v triede s nakazeným dieťaťom z MŠ Haburská. „V súlade s pravidlami jeden prípad nákazy neznamená, že by sa škola alebo trieda mali zatvárať, sprísňujú sa však prevádzkové opatrenia,“ doplnil.


Riaditelia komunikujú s hygienikmi

V ďalšej Ružinovskej základnej škole bol potvrdený prípad pozitívne testovaného dieťaťa, ktoré zatiaľ do školy nenastúpilo, koncom leta však mohlo mať kontakt s niektorými spolužiakmi.


„Keďže sa však dodnes žiadne šírenie vírusu z tohto zdroja neprejavuje, nie je ani dôležité túto školu menovať,“ podotkol starosta a dodal, že vo všetkých týchto prípadoch školy pokračujú v prevádzke a ich riaditelia komunikujú s RÚVZ v Bratislave a prijímajú opatrenia podľa manuálu z ministerstva.


„Podozrenia na ochorenie z dôvodu príznakov alebo kontaktu sme mali aj na dvoch ďalších škôlkach. V jednom prípade však už poznáme výsledok pedagogického zamestnanca, ktorý bol negatívny, v druhom prípade učiteľ zostáva bez príznakov v domácej karanténe a čaká na testovanie,“ vysvetlil Chren a dodal, že riziko možnosti šírenia nákazy z tohto zdroja považuje za nízke.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie