• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Na zoznam hľadaných osôb zaradili ruské úrady aj člena zoskupenia Pussy Riot Pjotra Verzilova

Na zoznam hľadaných osôb zaradili ruské úrady aj člena zoskupenia Pussy Riot Pjotra Verzilova

Pjotr Verzilov na seba upútal pozornosť, keď počas finále futbalových majstrovstiev sveta v Moskve vbehol na ihrisko a protestoval proti policajnej brutalite.

15.11.2021 (Webnoviny.sk) - Ruské úrady v pondelok zaradili na zoznam hľadaných osôb Pjotra Verzilova, prominentného člena aktivistického zoskupenia Pussy Riot, čím ďalej vystupňovali tlak na opozičných aktivistov a nezávislé médiá.

Verzilova, ktorý je aj vydavateľom spravodajského portálu Mediazona, spolu s týmto médiom a jeho šéfredaktorom Sergejom Smirnovom úrady v septembri zaradili do registra zahraničných agentov.

Označenie so sebou prináša dodatočnú kontrolu zo strany vlády a má silne negatívny nádych, čo môže diskreditovať dotknuté osoby.

Zoznam hľadaných osôb

Podľa Verzilovovho zástupcu Leonida Solovjova sa meno jeho klienta dostalo na zoznam hľadaných osôb ruského ministerstva vnútra z dôvodu, že úradom nenahlásil svoje kanadské občianstvo.

Vo vyjadrení pre štátnu tlačovú agentúru Tass Solovjov zdôraznil, že Verzilovi za tento priestupok nehrozí trest odňatia slobody a v prípade odsúdenia mu môžu nariadiť zaplatenie pokuty alebo verejno-prospešné práce.

Rusom, ktorí nenahlásia svoje druhé občianstvo, od roku 2014 hrozí pokuta do výšky 200-tisíc ruských rubľov (RUB) alebo až 400 hodín verejno-prospešných prác.

Razie u reportérov

Ruská vláda v posledných mesiacoch označila početné nezávislé médiá a novinárov za „zahraničných agentov“ a vykonala razie v domovoch niekoľkých významných reportérov.

Vydavateľa jedného média, ktoré zverejňovalo investigatívne reportáže o údajnej korupcii a zneužívaní moci zo strany najvyšších ruských predstaviteľov a oligarchov blízkych prezidentovi Vladimirovi Putinovi, postavili mimo zákon ako „nežiaducu“ organizáciu.

Ukončujú svoju činnosť

Dve ďalšie spravodajské médiá zase ukončili činnosť po tom, čo ich úrady obvinili z napojenia na „nežiaduce“ organizácie. Podobnému tlaku čelia v Rusku aj skupiny ochrancov ľudských práv, pričom najmenej dve z nich v posledných mesiacoch ukončili činnosť, aby sa vyhli ďalším represiám.

Verzilov na seba upútal celosvetovú pozornosť, keď v roku 2018 spolu s ďalšími troma aktivistkami Pussy Riot počas finále futbalových majstrovstiev sveta v Moskve vbehol na ihrisko, aby protestoval proti policajnej brutalite. Za tento čin si odsedel 15 dní vo väzení.

(1 EUR = 82,6649 RUB)

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie