• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Mladí sociálni demokrati prichádzajú o výrazný počet členov, budúcnosť vidia u Pellegriniho

Mladí sociálni demokrati prichádzajú o výrazný počet členov, budúcnosť vidia u Pellegriniho

Rozhodli sa tak po mediálnom vyhlásení povereného predsedu Igora Melichera.

23.6.2020 (Webnoviny.sk) -

Občianske združenie Mladí sociálni demokrati (MSD) opúšťa polovica predsedníctva, krajskí koordinátori a výrazný počet členov a sympatizantov. Agentúru SITA o tom v tlačovej správe informovali odchádzajúci členovia MSD.

Melicher vyjadril podporu Ficovi

Rozhodli sa tak po mediálnom vyhlásení povereného predsedu Igora Melichera s vybranými členmi občianskeho združenia, ktoré sa konalo v pondelok 22. júna.

Melicher vtedy vyjadril podporu predsedovi strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robertovi Ficovi. Odchádzajúci členovia však spájajú budúcnosť sociálnej demokracie výlučne s osobou podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho.

„Odchádzajúci členovia predsedníctva rešpektujú stanovisko povereného predsedu MSD, ktorý toto poverenie dostal ráno, pred samotným mediálnym vyhlásením. Mrzí nás, že po boku povereného predsedu, ktorý publikoval pohľad organizácie ako celku, nestál ani jeden člen predsedníctva MSD. Žiaľ, mnohí sme o tom ani nevedeli,“ priblížili členovia občianskeho združenia.

Zároveň zdôraznili fakt, že MSD sa vždy snažilo spájať ľavicovo zmýšľajúcich mladých ľudí, ktorí sa hlásia k odkazu Alexandra Dubčeka.

„Žijeme v demokratickej spoločnosti, a preto považujeme za dôležité a potrebné vyjadriť názor aj ostatných členov združenia, ktorí s takýmto štýlom a spôsobom presadzovania sociálno-demokratických hodnôt nesúhlasia,“ ozrejmili svoje rozhodnutie.

Kritizoval odchod Pellegriniho

Poverený predseda MSD Igor Melicher na tlačovej konferencii z 22. júna informoval, že mladí sociálni demokrati budú aj naďalej spolupracovať s opozičnou stranou Smer-SD, ktorú podľa jeho slov považujú za jediného relevantného partnera na slovenskej politickej scéne.

Melicher taktiež na tlačovke kritizoval odchod Pellegriniho a ďalších poslancov parlamentu za Smer-SD. Naopak, svoju podporu vyjadril súčasnému predsedovi strany Robertovi Ficovi.

Pellegrini na tlačovej konferencii v stredu 17. júna vyhlásil, že k jeho novovznikajúcemu subjektu sa pridávajú ďalší desiati poslanci parlamentu. Zároveň potvrdil, že jeho nová politická strana bude bez sponzorov v pozadí a bude silno antifašistická. Zaregistrovaná by mohla byť podľa jeho slov na jeseň.

Mladí sociálni demokrati (MSD) je občianske združenie, mládežnícka politická organizácia naviazaná na stranu Smer-SD. Združenie vzniklo v roku 2002 zlúčením dvoch dovtedajších mládežníckych združení sociálno-demokratického spektra na Slovensku, a to Sociálno-demokratickej mládeže Slovenska (SDMS) a Mladej demokratickej ľavice (MDĽ).

Viac k téme: Pellegriniho nová politická strana

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie