• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Mbappé údajne oznámil predstaviteľom Paríža Saint-Germain, že na konci sezóny odíde z klubu

Mbappé údajne oznámil predstaviteľom Paríža Saint-Germain, že na konci sezóny odíde z klubu

Madridčania sa snažili získať Mbappého aj v úvode sezóny 2021/2022, ale Parížania vtedy odmietli 180 miliónov eur za prestup svojho klenotu.

16.2.2024 (SITA.sk) - Francúzsky futbalista Kylian Mbappé povedal prezidentovi Paríža Saint-Germain Nasserovi Al-Khelaifimu, že na konci aktuálnej sezóny po vypršaní zmluvy odíde z klubu. Agentúre AP to pod podmienkou anonymity potvrdili dvaja ľudia oboznámení s prípadom.

Ešte stále sa nedohodli

Prvý zdroj uviedol, že Mbappé, ktorého v ostatných rokoch médiá spájajú s odchodom do španielskeho Realu Madrid, nepovedal predstaviteľom PSG, kde bude pôsobiť v nasledujúcej sezóne 2024/2025.

Parížsky klub odmietol tieto správy komentovať, ale druhý zdroj, ktorý vedel o Mbappého rozhodnutí, uviedol, že hráč stále rieši s klubom podmienky odchodu. Mbappého odchod oficiálne oznámia až po tom, ako sa obe strany dohodnú na spomenutých podmienkach odchodu.

Snažil sa ho získať Real Madrid

Mbappé prišiel do PSG v roku 2017. Po sezóne 2021/2022 bol „na spadnutie“ odchod Mbappého do Madridu, no Francúz predĺžil zmluvu s PSG o dva roky. Súčasťou dohody bola aj opcia na ďalší rok, ktorú však hráč nevyužil.

Teraz sa však zdá, že prestupovej ságe môže byť definitívne koniec a Real, prípadne niekto iný, získa Mbappého bez nutnosti platiť odstupné.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie