• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Letka ministerstva vnútra zrejme neprejde pod Ozbrojené sily SR, príprava zlúčenia by zabrala najmenej šesť rokov

Letka ministerstva vnútra zrejme neprejde pod Ozbrojené sily SR, príprava zlúčenia by zabrala najmenej šesť rokov

Analýzu pre ministerstvo obrany vypracovali špecialisti z Technickej univerzity v Košiciach a Žilinskej univerzity.

18.1.2022 (Webnoviny.sk) - Analýza odhalila množstvo problémov, pre ktoré je zrejme nereálne, aby vládne špeciály rezortu vnútra prešli pod Ozbrojené sily SR a zabezpečovali prepravu ústavných činiteľov tak, ako v okolitých krajinách. Informoval o tom portál noviny.sk.

Analýzu pre ministerstvo obrany vypracovali špecialisti z Technickej univerzity v Košiciach a Žilinskej univerzity. V nej je okrem iného napísané aj to, že ak by letka prešla pod armádu teraz, malo by to vplyv aj na bezpečnosť letov. Podľa špecialistov je dôvodom celý systém, ktorým sa riadi samotné letectvo v armáde.

Kompletná dokumentácia

Piloti majú iné množstvo nalietaných hodín, ako tí lietajúci na špeciáloch. Ak teda armáda ministerskú dopravnú letku chce, musí vypracovať kompletnú dokumentáciu k údržbe špeciálov, zabezpečiť palubný personál, pilotov a investovať veľké prostriedky do rekonštrukcie vojenského letiska v Kuchyni pre potreby vládnej letky.

Portál uviedol, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) vníma zlúčenie letiek ako nevhodné a odmieta to. Napriek záverom analýzy už minulý týždeň rezort obrany verejne vyhlásil, že spojenie leteckých útvarov je možné. O zásadných problémoch verejnosť neinformoval. „Našim zámerom nie je komunikovať čiastkové závery analýzy, nakoľko prebieha ako politická, tak odborná diskusia," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Príprava analýzy zaberie niekoľko rokov

Ak by armáda letku ministerstva vnútra chcela prevziať, efektívne a bezpečne prepravovať štátnych činiteľov, príprava podľa odhadov tvorcov externej analýzy zaberie 6 až 8 rokov.

„Aj v tomto prípade by sme odporúčali ponechať dislokáciu a prevádzku dopravnými lietadlami typu A319 a F100 na medzinárodnom letisku M. R. Štefánika v Bratislave a zachovať tak najvyšší štandard bezpečnosti a ich kvality pre ich poslanie a flexibilitu," uvádza sa v závere externej analýzy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie