• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Kúpele Sliač sa predať neoplatí. Aký bude ich ďalší osud?

Kúpele Sliač sa predať neoplatí. Aký bude ich ďalší osud?

Ministerstvo hospodárstva SR vypracovalo dlhodobú víziu rozvoja kúpeľov za 204,5 mil. eur s kapacitou 1 100 az 1 200 lozok.

O ďalšom postupe pri rekonštrukcii štátnych Kúpeľov Sliač sa bude rokovať. Pre agentúru SITA to uviedla manažérka marketingu a komunikácie MH Manažmentu Andrea Devánová. K projektu koncom minulého týždňa vydal stanovisko Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP).

Nízka hodnota kúpeľov

Obnova kúpeľov, ako liečebného zariadenia, je podľa neho výhodnejšia ako zachovanie súčasného stavu alebo predaj areálu. Hlavným dôvodom je nízka hodnota kúpeľov a predpoklad nárastu ich výnosov po rekonštrukcii.

„V súčasnosti sa oboznamujeme so stanoviskom Útvaru hodnoty za peniaze, pričom nás čaká diskusia s najvyššími predstaviteľmi Ministerstva hospodárstva SR, v rámci ktorej sa dohodneme na ďalšom postupe,“ priblížila ďalší postup Devánová.

Ako zároveň dodala, MH Manažment teší, že ÚHP potvrdil opodstatnenosť rekonštrukcie Kúpeľov Sliač a zachovania kúpeľnej liečby.

Dlhodobá vízia rozvoja

Ministerstvo hospodárstva SR vypracovalo dlhodobú víziu rozvoja kúpeľov za 204,5 mil. eur s kapacitou 1 100 az 1 200 lozok. V rámci projektu rozdeleného do troch etáp plánuje postupne zrekonštruovať existujúce objekty aj kúpeľný park, a rozšíriť zdravotnícke služby a počet lôžok aj výstavbou nových zariadení. ÚHP pritom odporúča začať s obnovou kúpeľov v menšom rozsahu.

„Preferovaný variant má stáť 110 mil. eur. Navrhujeme začať s prvou etapou s predpokladanými nákladmi vo výške 60 mil. eur. Rekonštrukciou pribudne k súčasným lôžkam ďalších 254,“ konštatuje.

Obnoví sa kultúrna pamiatka

Pokračovať odporúča obnovou Liečebného domu Palace namiesto výstavby nových budov, a to aj za cenu vyšších investičných nákladov. ÚHP odporúča tento variant, lebo sa obnoví kultúrna pamiatka a využijú sa lôžkové kapacity domu. Nimi navrhovaných 664 lôžok by malo stačiť aj pri očakávanom raste dopytu.

Na Sliači sa liečia srdcovo-cievne ochorenia, ochorenia pohybového aparátu, ženské ochorenia a pacienti po prekonaní onkologických ochorení. Ide o jediné slovenské kúpele, ktorých majiteľom je 100 % štátna spoločnosť – Kúpele Sliač, a.s. Jej akcionármi sú MH Manažment a Všeobecná zdravotná poisťovňa. Aktuálne majú kúpele 350 lôžok.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie