• Dnes je: Štvrtok 12. septembra 2024 meniny má Mária

KOZ nepodpíše kolektívne zmluvy vyššieho stupňa pre verejnú a štátnu službu, zamestnanci prídu o sociálne benefity

KOZ nepodpíše kolektívne zmluvy vyššieho stupňa pre verejnú a štátnu službu, zamestnanci prídu o sociálne benefity

KOZ SR bude naďalej presadzovať takú valorizáciu, ktorá zabezpečí spravodlivé odmeňovanie.

22.8.2024 (SITA.sk) - Aktuálne platné kolektívne zmluvy vyššieho stupňa pre verejnú a štátnu službu sú podpísané s platnosťou do 31. augusta 2024. Na základe nezmenenej ponuky zo strany vyjednávačov za štát týkajúcej sa valorizácie platov a po zvážení všetkých možných rizík Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR nepristúpi k podpisu dodatkov týchto kolektívnych zmlúv s platnosťou od 1.9.2024. Informovala o tom hovorkyňa KOZ SR Martina Nemethová.

Sociálne benefity

Súčasťou kolektívnych zmlúv sú, okrem valorizácie platových taríf, aj tzv. sociálne benefity, a to: skrátenie pracovného času, výmera dovolenky o týždeň viac oproti zákonu, odchodné a odstupné zvýšené o jeden funkčný plat nad rozsah zákona, výška príspevku na doplnkové dôchodkové sporenie, prídel do sociálneho fondu. Nepodpísaním kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa pre zamestnancov pracujúcich pre štát neplatia ani tieto benefity.

Naše členské odborové zväzy, ktoré zastupujú zamestnancov pracujúcich v štátnej službe a vo verejnom záujme, oslovili svoje základné odborové organizácie, aby prostredníctvom dodatkov aktualizovali svoje podnikové kolektívne zmluvy práve o tieto benefity. Preto u toho zamestnávateľa, u ktorého pôsobia odborové organizácie našich členských odborových zväzov, sa odborári a zamestnanci nemusia obávať straty týchto benefitov,“ informovala Nemethová.

Spravodlivé odmeňovanie

U toho zamestnávateľa, u ktorého nepôsobí odborová organizácia a nemajú podpísanú platnú kolektívnu zmluvu, tým pádom zamestnanci o vyššie vymenované benefity, vyplývajúce z kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa, prichádzajú.

KOZ SR bude naďalej iniciovať a pokračovať v kolektívnom vyjednávaní o kolektívnej zmluve vyššieho stupňa pre zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a kolektívnej zmluve vyššieho stupňa v štátnej službe pre rok 2025.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 12. september 2024

horoskopy na dnes stvrtok 12 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 12. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Príjemné stránky života boli pre vás v poslednom čase dôležitejšie, než čokoľvek iné. Teraz vychádzajú na povrch nedostatky, ktoré treba odstrániť. Napomenutie berte vážne, ale nie zas tragicky.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes treba odložiť vášne a v každej situácii uvažovať racionálne. Snažte sa pochopiť partnera, určite sa vám to vráti. Vytvoríte vhodnú rodinnú atmosféru.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Ak dnes porušíte nejaké príkazy, čakajú vás problémy. Prestaňte spôsobovať starosti vám i iným! Mohlo by dôjsť k niečomu, čo sa už nemôže vrátiť späť.

Rak 22.6. - 22.7.

Čaká vás príjemný deň, počas ktorého prídete na nové myšlienky, z ktorých vznikne nejeden nový plán.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 12. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie