• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Košický obranca Dravecký sa stal druhým najmladším strelcom v histórii slovenskej extraligy

Košický obranca Dravecký sa stal druhým najmladším strelcom v histórii slovenskej extraligy

V mladšom veku ako Dravecký v minulosti skóroval jedine útočník Dalibor Dvorský.

1.11.2023 (SITA.sk) - Obranca slovenského hokejového šampióna HC Košice Vladimír Dravecký sa v utorňajšom zápase 15. kola najvyššej slovenskej súťaže 2023/2024 proti mužstvu HC Mikron Nové Zámky (5:1) zapísal do extraligovej histórie.

Najmladší strelec v dejinách

Keď v 52. minúte zvýšil na priebežných 4:1, stal sa vo veku 15 rokov, desať mesiacov a 12 dní druhým najmladším strelcom v dejinách slovenskej extraligy.

„Dostal som prihrávku a ešte som chvíľu uvažoval, či nemám prihrať Joonovi Jääskeläinenovi. Potom som sa však rozhodol, že to skúsim a už sme sa tešili,“ povedal pre web hockeyslovakia.sk rodák z anglického Manchestru a syn niekdajšieho reprezentačného kapitána Vladimíra Draveckého, v 38 rokoch stále aktívneho hráča vo farbách českého majstra z Třinca.

V mladšom veku ako Dravecký v minulosti skóroval jedine útočník Dalibor Dvorský, ktorý sa strelecky presadil vo veku 15 rokov a 232 dní.

Košičan sa však stal historicky najmladším extraligovým obrancom, ktorý sa zapísal do listiny strelcov. Okrem presného zásahu ho potešili aj tri body.

Tretí v tabuľke

„Oceliari“ sú v tabuľke tretí a keďže líder zo Spišskej Novej Vsi v utorok prehral na ľade Slovana Bratislava (2:4), na 1. miesto momentálne strácajú už len štyri body.

„Hlavné je, že sme vyhrali. Zo svojho gólu mám však samozrejme veľkú radosť. Je to skvelý pocit a ďakujem spoluhráčom za tento krásny moment. Som veľmi rád, že som mohol streliť prvý extraligový gól práve za Košice,“ poznamenal košický tínedžer.

Bezprostredne po návrate do šatne si Dravecký užil potlesk spoluhráčov a po očku ho už sledoval tímový pokladník Radek Deyl.

„Chlapci mi už vraveli, aby som volal otcovi a niečo mi poslal na účet. Bude to tuším za sto eur,“ uškrnul sa talentovaný obranca, ktorého otec získal v košickom drese dva majstrovské tituly.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie