• Dnes je: Piatok 26. apríla 2024 meniny má Jaroslava

Košickí kriminalisti zadržali známu firmu, Radoslava obvinili z miliónových daňových únikov

Košickí kriminalisti zadržali známu firmu, Radoslava obvinili z miliónových daňových únikov

Muž napriek siedmim právoplatným odsúdeniam za rôznu ekonomickú trestnú činnosť naďalej pokračoval vo svojej nelegálnej činnosti.

19.11.2021 (Webnoviny.sk) - Košická krajská kriminálna polícia rieši daňový únik veľkého rozsahu. Vo vyšetrovacej väzbe v tejto súvislosti skončil Radoslav K., ktorého polícia v pondelok 15. novembra zadržala v jednom z bytov v košickej mestskej časti Nad jazerom. Krajský vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu krátenia dane a poistného.

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, kriminalisti pri domovej prehliadke zaistili počítačové údaje, väčšie množstvo pečiatok a iný dôkazový materiál pochádzajúci z ekonomickej trestnej činnosti.

Vedú ďalšie štyri trestné konania

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania a zhromaždených dôkazov Radoslav K. vystupoval ako splnomocnený zástupca rôznych spoločností, avšak všetky činnosti vykonával výlučne on sám, pretože jednotlivé spoločnosti reálne nemali žiadnych zamestnancov ani nevykonávali žiadnu podnikateľskú činnosť. Radoslav K. na svoje aktivity využíval osoby zo sociálne slabších pomerov, z ktorých po ich súhlase urobil konateľov firiem, tí následne podpísali plnú moc pre Radoslava K. bez toho, aby sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na podnikateľskej činnosti,“ uviedla Ivanová.

Muž nie je pre políciu neznámy. Košickí kriminalisti ukončili návrhom na podanie obžaloby už tri iné trestné veci v súvislosti s jeho ekonomickou trestnou činnosťou.

Škoda, ktorú pri nich spôsobil na úniku na daniach, predstavovala podľa polície sumu viac ako 4,6 milióna eur.

V súčasnej dobe vedú kriminalisti aj ďalšie štyri trestné konania v súvislosti s únikom na daniach vo výške približne milión eur.

Hrozí mu sedem až 12 rokov

„Keďže Radoslav K. aj napriek obvineniam z minulosti a siedmim právoplatným odsúdeniam za rôznu ekonomickú trestnú činnosť naďalej pokračoval vo svojej nelegálnej činnosti, krajský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby, ktorý sudca Okresného súdu v Košiciach vo štvrtok 18. novembra akceptoval,“ informovala policajná hovorkyňa.

V prípade dokázania viny mu tentokrát hrozí väzenie sedem až 12 rokov. „Nie je však vylúčené, že po zhromaždení a vyhodnotení ďalších získaných dôkazových materiálov krajský policajný vyšetrovateľ rozšíri trestné stíhanie o ďalšie skutky, prípadne osoby, ktoré boli zapojené do daňových podvodných aktivít obvineného,“ skonštatovala Ivanová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. apríl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak sa chcete osvedčiť aj na umeleckom poli, vystihli ste pravú chvíľu. Nebudú vám chýbať originálne nápady, ani inšpirácie. Dobré aspekty sú aj na lásku a všetko, čo súvisí s vašimi záľubami.

Býk 21.4. - 21.5.

Snažte sa presadiť svoje tvorivé možnosti a schopnosti, kým sa to ešte dá. Môžete tým veľa získať. Je najvyšší čas, aby ste prestali ťahať za kratší koniec. Máte na viac.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Mali ste nejaké nezhody v partnerskom vzťahu? Dnes sa môžu zmeniť k lepšiemu. Najbližší určite ocenia vašu ochotu a prístupnosť. Najlepšie sa budete cítiť podvečer.

Rak 22.6. - 22.7.

Všetky zmeny síce ešte nepoznáte, ale už sa im preventívne vzpierate. Nakoniec budete s nimi súhlasiť. Dôležité budú aj pre partnerské vzťahy. Opakovanie môže ísť časom na nervy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie