• Dnes je: Pondelok 17. júna 2024 meniny má Adolf

Komora zubných lekárov kritizuje zrušenie benefitov. Nikto s nami v tejto veci nekomunikoval, tvrdí

Komora zubných lekárov kritizuje zrušenie benefitov. Nikto s nami v tejto veci nekomunikoval, tvrdí

Kým lekári majú počas pohotovostnej služby garantovanú minimálnu výšku odmeny, pri zubároch to nie je.

Je neštandardné zrušiť benefity v podstate zo dňa na deň. Uviedol to pre agentúru SITA prezident Slovenskej komory zubných lekárov Igor Moravčík. Zároveň poukázal na to, že s komorou zubných lekárov nikto nekomunikoval ani pri zavádzaní zubných benefitov v roku 2018 a ani teraz pri ich rušení.

Ďalší administratívny úkon

Podľa jeho slov pri zavádzaní týchto benefitov išlo najmä o ďalší administratívny úkon, ktorý zbytočne zaťažoval a zdržiaval poskytovateľa zubnolekárskej zdravotnej starostlivosti.

Slovenskí zubári zároveň pripúšťajú, že to bol jeden z efektívnych „tahačov“ zvýšenia preventívnych prehliadok aj u všeobecných lekárov. Rovnako slúžil ako motivačný nástroj na následné ošetrenie, napríklad zubných kazov, výplní koreňových kanálikov či v neposlednom rade dentálnej hygieny.

Je potrebná komunikácia

Komora v prípade zavádzania nových benefitov je ochotná ponúknuť riešenia a pomôcť nastaviť benefity tak, aby neboli zaťažujúce pre zubných lekárov, a zároveň aby boli motivačné pre pacientov. Pripomína, že je potrebné len spolu komunikovať.

„Či je zrušenie zubných benefitov je správny ťah na bránu v zmysle šetrenia pre dofinancovanie zdravotníctva, musí nakoniec povedať pacient. Ale určite spokojný nebude, nakoľko termíny zubných ošetrení sú rozplánované počas celého roka a pacient počítal aj s benefitom zo svojej zdravotnej poisťovne,“ uzavrela za Slovenskú komoru zubných lekárov hovorkyňa Lujza Hanová.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 17. jún 2024

horoskopy na dnes pondelok 17 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 17. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Podaktorých dnes zachváti pracovná horúčka. Bodaj by nie, keď mnohé veci zanedbali a už sa nedajú odkladať. Odmenou bude dobrý pocit a čisté svedomie.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes budú prevládať priaznivé aspekty. Energiu venujte dlhodobým plánom. Mimoriadne silne bude pracovať vaša intuícia. Nemali by ste podceňovať nič z toho, čo vám našepkáva.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Dokážete sa pozrieť realite do tváre bez zbytočného sentimentu. Poznáte svoje možnosti a podľa toho sa viete zariadiť. Len dávajte pozor, aby ste sa celkom neodcudzili svojim blízkym.

Rak 22.6. - 22.7.

Máte chuť pustiť sa do niečoho nového? Nerozmýšľajte, či a ako sa vám všetko podarí. Ak dnes zaváhate a nepustíte sa do práce, neskôr si už netrúfnete.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 17. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie