• Dnes je: Nedeľa 29. septembra 2024 meniny má Michal, Michaela

Koalícia reaguje na protest ľudí v Bratislave. Ak dôjde k ďalšiemu atentátu, zodpovednosť bude niesť opozícia (video)

Koalícia reaguje na protest ľudí v Bratislave. Ak dôjde k ďalšiemu atentátu, zodpovednosť bude niesť opozícia (video)

Koalícia apeluje na všetky zainteresované strany, aby svojím konaním a vyhláseniami neprispievali k eskalácii napätia v spoločnosti.

14.8.2024 (SITA.sk) - Strany vládnej koalície Smer-SD, Hlas-SD a Slovenská národná strana (SNS) kritizujú liberálne médiá, politické mimovládne organizácie a opozíciu za neschopnosť akceptovať výsledky parlamentných volieb.

Vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti uviedli, že nekontrolované šírenie klamstiev, nenávisti a hystérie viedlo 15. mája k atentátu opozičného aktivistu na predsedu vlády Roberta Fica v Handlovej. Strany koalície taktiež odsudzujú hrubé osobné útoky voči ministrom vládnej koalície zo strany opozičných aktivistov, politikov a médií, ktoré sú podľa nich výsledkom nenávistnej rétoriky.

Neprešli ani tri mesiace a včerajší opozičný míting opäť skandoval tie isté štvavé heslá spred atentátu ako ‚Dosť bolo Fica‘ a ‚Fico do basy‘. Jeden atentát im zjavne nestačil,“ uviedli predstavitelia koalície s tým, že rešpektujú ústavné práva občanov na zhromažďovanie a slobodu prejavu, avšak rozhodne odmietajú šírenie nenávisti bez argumentov pod zámienkou politického názoru.

S plnou vážnosťou verejne vyhlasujeme, že ak dôjde k ďalšiemu atentátu alebo útoku na predstaviteľa vládnej koalície, politická opozícia na čele s Michalom Šimečkom a Branislavom Gröhlingom bude zaň niesť plnú zodpovednosť,“ konštatovali strany koalície.

Koalícia týmto verejne apeluje na všetky zainteresované strany, aby svojím konaním a vyhláseniami neprispievali k eskalácii napätia a nenávisti v spoločnosti.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ukrajina je priekopníkom vo využívaní dronov, za ostatný rok nimi zasiahla vyše dvesto vojenských cieľov v Rusku

ukrajina je priekopnikom vo vyuzivani dronov za ostatny rok nimi zasiahla vyse dvesto vojenskych cielov v rusku

29.9.2024 (SITA.sk) - Ukrajina za ostatný rok pomocou bezpilotných lietadiel zničila alebo poškodila v Rusku viac ako 200 vojenských zariadení.

Ako referuje web Kyiv Independent, pre Forbes Ukraine to napísal ukrajinský minister obrany Rustem Umerov.

„Dnes ukrajinské bezpilotné lietadlá preletia viac ako tisíc kilometrov, dosiahnu Murmansk a Povolžie a ničia ruské ropné rafinérie a letiská,“ napísal Umerov a dodal, že medzi cieľmi ukrajinských síl boli riadiace strediská, letiská, lode, systémy protivzdušnej obrany a ruské vojenské základne.

Ukrajinská armáda sa ukázala ako priekopník v technológii bezpilotných lietadiel, ktorá využíva inovatívne spôsoby, ako podkopať ruskú personálnu a muničnú výhodu.


Počasie