• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Klub Arizona Coyotes po škandále s bielym práškom ukončil kontrakt s Adamom Ružičkom

Klub Arizona Coyotes po škandále s bielym práškom ukončil kontrakt s Adamom Ružičkom

Ružička na svojom verifikovanom instagrame totiž zverejnil video, na ktorom je on a pred ním na tanieri čiara z neznámeho bieleho prášku a platobná karta.

25.2.2024 (SITA.sk) - Klub zámorskej hokejovej NHL Arizona Coyotes ukončil zmluvu so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom po tom, ako ho v piatok zaradil na listinu voľných hráčov. Dôvodom bolo konanie 24-ročného slovenského hráča na sociálnych sieťach.

Neznámy biely prášok

V uvedenom videu, ktoré neskôr veľmi rýchlo vymazal, si medzi pery vložil priehľadnú sklenenú rúrku. Celá situácia naznačovala, že biely prášok je droga, pravdepodobne kokaín, a hokejista sa chystá ho požiť.

Skutočnosť alebo žart?

Nevedno, či šlo o skutočnosť alebo len nevydarený žart slovenského centra. Isté však je, že to nenašlo pochopenie v jeho okolí. Napriek tomu, že video zmazal, niekomu sa podarilo uložiť si ho a veľmi rýchlo sa dostalo do sveta.

Hráčska asociácia v zámorskej profilige (NHLPA) má teraz 60 dní na podanie prípadnej sťažnosti v mene Ružičku. Rodák z Bratislavy bol v druhej sezóne dvojročného kontraktu v hodnote 1,525 milióna dolárov.

Ružička pôsobí v zámorí od leta 2018. Tri sezóny strávil v juniorskej OHL, od leta 2019 pôsobí medzi seniormi. Do NHL si ho v roku 2017 vybral klub Calgary Flames v 4. kole draftu nováčikov, v profilige patril "plameňom" až do januára 2024.

Pozitívny test na kokaín

Za Flames absolvoval 114 duelov s bilanciou 14 gólov a 26 asistencií. Vo farmárskej AHL pridal ďalších 100 štartov (32+36). Tím z Calgary ho koncom januára vymenil do konkurenčnej Arizony a za Coyotes absolvoval iba tri stretnutia bez bodového zisku.

Agentúra AP upozornila, že v roku 2019 mal v NHL pozitívny test na kokaín ruský hokejista Jevgenij Kuznecov z Washingtonu Capitals, po krátkej vynútenej pauze sa však vrátil do súťažného diania a stále pôsobí v profilige. Aj Rus na sociálnych sieťach zverejnil video, na ktorom boli pred ním čiary bieleho prášku a americké bankovky.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie