• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

KĽDR hlási ďalší vysoký nárast prípadov a mŕtvych, armáde museli dať na starosť distribúciu liekov

KĽDR hlási ďalší vysoký nárast prípadov a mŕtvych, armáde museli dať na starosť distribúciu liekov

Od konca apríla hlásia viac ako 1,48 milióna ľudí s horúčkou.

17.5.2022 (Webnoviny.sk) - Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) v utorok oznámila ďalší vysoký nárast ochorení, o ktorých sa predpokladá, že sú COVID-19. Štátne médiá s odvolaním sa na tamojšie protivírusové ústredie hlásili 269 510 ľudí s horúčkou a šesť mŕtvych.

Nasadiť museli armádu

Po niekoľkých dňoch od potvrdenia výskytu COVID-19 tak už v Severnej Kórei hlásia 56 mŕtvych a viac ako 1,48 milióna ľudí, ktorí mali od konca apríla horúčku. KĽDR však nemá dostatočné testovacie kapacity na potvrdenie nákaz koronavírusom vo veľkých počtoch a médiá neuviedli, koľko z prípadov horúčky bolo COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus

Štátna tlačová agentúra KCNA v utorok informovala, že armáda nasadila príslušníkov jej zdravotných jednotiek, aby pomohli s prepravou liekov do lekární v Pchjongjangu, ktoré začali byť otvorené 24 hodín denne, aby sa vyrovnali s krízou. Typy liekov, ktoré dávajú chorým ľuďom, však nie sú známe.

Kampane na propagáciu hygieny

Severokórejské štátne médiá tiež vedú verejné kampane zamerané na propagáciu zdravia a hygieny, okrem iného aj prostredníctvom animovaných televíznych klipov o nosení rúšok a sociálnom odstupe.

Noviny Rodong Sinmun v utorok zverejnili niekoľko textov o protivírusových zvykoch a reakcii na pandémiu v iných štátoch. Spomenuli vakcíny či antivirotikum Paxlovid od spoločnosti Pfizer, hoci americkú spoločnosť nemenovali.

Text, ktorý sa odvolával na informácie z čínskeho internetu, trval na tom, že takéto lieky sú drahé a môžu byť menej účinné proti novým variantom koronavírusu a že silné reštrikcie budú naďalej nevyhnutné.

Následky môžu byť veľmi tragické

Epidémia v KĽDR je takmer určite väčšia ako je udávaný počet chorých, keďže v krajine nie sú dostatočné testy ani zdroje na monitorovanie a liečbu chorých ľudí. Reakcia na vírus v krajine pozostáva zväčša z izolácie ľudí, pričom v karanténe je k utorku najmenej 663 910 ľudí.

Nezvládnutie šírenia koronavírusu v KĽDR by mohlo mať v krajine so slabým systémom zdravotnej starostlivosti, kde je väčšina z 26 miliónov obyvateľov nezaočkovaných, podvyživených a ďalší žijú v chudobe, veľmi tragické následky.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie