• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

KDH nepodporí programové vyhlásenie vlády, vraj obsahuje veľa textu a minimum obsahu (video)

KDH nepodporí programové vyhlásenie vlády, vraj obsahuje veľa textu a minimum obsahu (video)

Programové vyhlásenie bolo šité príliš rýchlo, len aby si nová vláda čo najskôr odškrtla povinnosť, uviedol Majerský.

14.11.2023 (SITA.sk) - Programové vyhlásenie vlády obsahuje veľa textu a minimum obsahu, preto ho Kresťanskodemokratické hnutie nepodporí.

Ako ďalej KDH uvádza v stanovisku, očakávali, že vláda, ktorá nie je nováčik, predloží program obsahujúci jasné ciele a míľniky, ktoré budú ľahko merateľné. Nič z toho však programové vyhlásenie neobsahuje a podľa hnutia je skôr „novoročným predsavzatím po bujarej silvestrovskej noci".

Predvolebné sľuby zmizli

Kam zmizli vaše sľuby o lacnejších potravinách? Kde je adresná pomoc pre najviac ohrozené skupiny, ktoré to najviac potrebujú? Kde je adresná pomoc dôchodcom? Kde je pomoc seniorom, chorým a odkázaným? Kde je výraznejšia podpora pre opatrovateľov a ľudí pracujúcich v sociálnych službách?" pýta sa v tejto súvislosti predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková.

Poslanec Jozef Hajko zase kritizuje, že vláda nepredstavila, ako chce zabezpečiť udržateľnosť verejných financií a ich krytie.

Programové vyhlásenie bolo šité rýchlo

Programové vyhlásenie vlády sa financiám venuje len okrajovo, aj keď je to jedna z najdôležitejších tém. Zároveň chýba vízia, ako chce vláda rozprúdiť ekonomiku a veľmi negatívne vnímame cieľ vlády zvyšovať dane fyzickým osobám a firmám," skonštatoval.

Podľa šéfa KDH Milana Majerského to vyzerá tak, že programové vyhlásenie bolo šité príliš rýchlo, len aby si kabinet Róberta Fica (Smer-SD) čo najskôr odškrtol povinnosť.


Tejto vláde nejde o riešenia a pomoc ľuďom, inak by to programové vyhlásenie vyzeralo inak," dodal Majerský.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie