• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Janků vyčíta spravodajstvu RTVS manipulatívnosť, ako nový riaditeľ by zvýšil podiel reklamy pre športový okruh

Janků vyčíta spravodajstvu RTVS manipulatívnosť, ako nový riaditeľ by zvýšil podiel reklamy pre športový okruh

Janků je pesničkár, divadelný scénograf.

13.6.2022 (Webnoviny.sk) - Spravodajstvo má vysielať informácie založené na vecnosti a overiteľnosti. Je nemysliteľné, že odborný príspevok komentuje politik. Veľa tém sa dostáva na obrazovku cez politické diskusie a chýbajú odborné.

Na verejnom vypočutí pred parlamentným výborom pre kultúru a médiá to povedal kandidát na post generálneho riaditeľa RTVS Peter Janků s tým, že spravodajstvu vyčíta „manipulatívnosť“.

Základom riadenia je podľa kandidáta zdravá organizačná štruktúra. Janků uviedol, že chce prísť s novou organizačnou štruktúrou. Má aj typy ľudí, ktorých by obsadil do pozícií riaditeľov. V RTVS je podľa neho veľa profesionálov, stačí byť pozorný a títo ľudia sa nájdu.

Navrhuje zvýšenie podielu reklamy pre športový okruh. Prihovára sa, aby sa tento problém riešil v zákone o RTVS. Programy, ktoré sa týkajú LGBTI komunity sa musia podľa neho robiť citlivo, aby neublížili. Poznamenal, že je za „naratív vzájomného rešpektu“ a tolerancie. O RTVS Janků povedal, že slúži ako prietokový ventil pre kamarátov pri výrobe relácií. Spomenul, že napríklad relácia Peniaze sa musí vyrábať v rámci interných kapacít RTVS.

O post sa uchádza osem kandidátov

Funkčné obdobie súčasného riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka sa končí tento rok 1. augusta. O post riaditeľa sa uchádza osem kandidátov. Okrem súčasného riaditeľa Rezníka sú to Tibor Búza, Ivan Golian, Ľuboš Machaj, Peter Badač, Daniel Živica, Vladimír Seman a Peter Janků. Nového šéfa RTVS bude voliť parlament.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie