• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Hojsík so Šimečkom žiadajú eurosocialistov o vylúčenie Smeru, Marušiakovi sa zdá ich list čudný

Hojsík so Šimečkom žiadajú eurosocialistov o vylúčenie Smeru, Marušiakovi sa zdá ich list čudný

Predmetom listu má byť žiadosť o vyvodenie dôsledkov voči strane Smer-SD za spoluprácu so slovenskými fašistickými stranami.

23.8.2021 (Webnoviny.sk) - Strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) sa mala ohradiť voči vyjadreniam lídra hnutia Republika Milana Uhríka, keď hovoril, že sa dosiahla dohoda na spoločnej demonštrácii 1. septembra v Košiciach. Pre agentúru SITA to povedal politológ Juraj Marušiak. „Keďže v Smere nereagovali na slová Uhríka, mohlo sa to interpretovať ako vyjadrenie súhlasu,“ mienil politológ.

Minulý týždeň europoslanci a podpredsedovia Progresívneho Slovenska (PS) Martin Hojsík a Michal Šimečka vyzvali listom vedenie socialistickej frakcie v Európskom parlamentu (EP) a Strany európskych socialistov, aby vyvodili dôsledky „zo spolupráce Smeru-SD s fašistickými stranami Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko a Republika, s ktorými spoluorganizujú 1. septembra protest proti očkovaniu“.

List ako politologický artefakt

Politológ Marušiak označil list, ktorí iniciovali europoslanci PS „za zaujímavý politologický artefakt“, keďže PS nie je vo frakcii európskych socialistov a nie je ani známe, že by sa o členstvo v tomto zoskupení uchádzalo.

„Je zvláštne, že PS chce hodnotiť, kto do frakcie európskych socialistov patrí a kto nie. Ak by to bolo v rámci súperenia, že by PS poukazovalo na to, akú stranu majú európski socialisti medzi sebou, tak by som to vedel pochopiť. Takto koncipovaný list je čudný, lebo PS sa nedefinuje ako strana sociálno-demokratickej, respektíve socialistickej orientácie,“ povedal Marušiak.

Od ľavičiarov sa dištancujú

Dodal, že keď sú niekedy predstavitelia PS v médiách označovaní za sociálnych demokratov alebo ľavičiarov, tak sa od toho razantne dištancujú. Politici Smeru-SD hovoria, že protest 1. septembra pred Ústavným súdom SR v Košiciach neorganizujú s inou stranou a že ide o výmysly.

Na účasť na mítingu v Košiciach pred Ústavným súdom SR vyzval minulý týždeň na sociálnej sieti líder Republiky Uhrík. „Príďte zabojovať za svoju slobodu a dôstojnosť,“ napísal Uhrík.

Viac k téme: list, vylúčenie, vyvodenie dôsledkov

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie