• Dnes je: Nedeľa 06. októbra 2024 meniny má Natália

Hlas podporuje mier na Ukrajine, ale taký, ktorý podľa Tomáša rešpektuje územnú celistvosť

Hlas podporuje mier na Ukrajine, ale taký, ktorý podľa Tomáša rešpektuje územnú celistvosť

Hlas taktiež jasne povedal, že SR musí byť súčasťou Európskej únie a NATO.

7.7.2024 (SITA.sk) - Koaličná strana Hlas-SD podporuje ukončenie bojov na Ukrajine, avšak mier musí byť spravodlivý a rešpektujúci územnú celistvosť nášho východného suseda. V diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie TA3 to povedal minister práce Erik Tomáš.

Reagoval tým na výrok predsedu vlády Roberta Fica, ktorý povedal, že ak by mu to zdravie dovolilo, išiel by s maďarským premiérom Viktorom Orbánom na cestu do Kyjeva a do Moskvy s cieľom hľadať mierové riešenie konfliktu.

Predstavitelia Európskej únie a NATO sa však vyjadrili, že Orbán nemá na rokovania žiadny mandát.

Nemusíte mať obavy, že by aj tieto prístupy, ktoré vyriekol pán premiér, by nejakým spôsobom spochybňovali zahranično-politickú orientáciu Slovenska," uviedol Tomáš. Doplnil, že Hlas jasne povedal, že SR musí byť súčasťou Európskej únie a NATO. „Tam sa proste nič nemení," dodal minister.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Útok medveďa pri obci Hybe. Hubár zraneniam na mieste podľahol

utok medveda pri obci hybe hubar zraneniam na mieste podlahol

Pri obci Hybe medveď v sobotu zabil muža. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

Ťažko prístupný terén

Polícia spresnila, že medveď hnedý zaútočil na muža v sobotu doobeda v lesnom poraste, kde bol ťažko prístupný terén. Išlo o miesto v katastrálnom území obce Hybe, okres Liptovský Mikuláš.

„Muž bol spolu s ďalšou osobou na zbere húb, pričom na neho šelma zaútočila. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka a bol vyrozumený zásahový tím pre medveďa hnedého,“ informovala polícia s tým, že muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Zasiahnutá jedna z hlavných tepien

Leteckí záchranári na sociálnej sieti Facebook uviedli, že priamo z paluby vrtuľníka bola lekárka vysadená k zranenému palubným navijakom.

„Medveď pri útoku zasiahol 55-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu. Svedkovia ho začali na mieste oživovať, lekárka pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá, aj napriek maximálnemu úsiliu bola, žiaľ, neúspešná,“ priblížili.


Počasie