• Dnes je: Utorok 23. apríla 2024 meniny má Vojtech

Gastronomické prevádzky Liptova kontrolovali aj počas pandémie

Gastronomické prevádzky Liptova kontrolovali aj počas pandémie

Ocenenie Liptovská hviezda získalo 17 kontrolovaných prevádzok.

30.5.2021 (Webnoviny.sk) - Od roku 2013 Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov v rámci projektu Liptovská hviezda kontroluje kvalitu gastronomických prevádzok. Ako informovala Katarína Šarafínová z liptovskej OOCR, projekt nepozastavili ani počas pandémie a po kontrole vo vybraných reštauráciách a kaviarňach rozdali 17 hviezd, z ktorých bolo sedem zlatých.

Autori projektu sa rozhodli zamerať na opakované kontroly kvality v prevádzkach počas letnej sezóny a na jeseň, kedy prevádzky fungovali. „Potvrdením objektívnosti pri hodnotení kvality v projekte Liptovská hviezda je, že kontroly realizuje špecializovaná odborná firma a prebiehajú neohlásene a anonymne. Práve takto sa dajú odhaliť problémy aj rezervy oveľa lepšie," uviedla Šarafínová. Dodala, že kvalitu sa podarilo skontrolovať v takmer dvadsiatke zariadení.

Podľa riaditeľky liptovskej OOCR Dariny Bartkovej sa gastronomické prevádzky zapájajú do projektu dobrovoľne.

Teším sa z toho, že sedem z hodnotených reštaurácií získalo zlatú hviezdu, šesť striebornú a jedna prevádzka, kde sa mládež študujúca na hotelovej škole zdokonaľuje vo svojom budúcom fachu, bronzovú hviezdu. Do projektu za zapojili aj tri kaviarne, dve získali zlatú hviezdu a jedna striebornú," poznamenala Bartková.


Výsledky hodnotenia Bartkovú potešili. „Pre mňa je toto hodnotenie jedno malé víťazstvo, lebo sme skutočne ťažko prežívali minulý rok a tento rok tiež nezačal najlepšie. Do ďalších dní a mesiacov sa pozeráme s nádejou a istotou, že sme pre spokojnosť našich hostí urobili maximum,“ dodala Bartková.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 22. apríl 2024

horoskopy na dnes pondelok 22 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 22. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Úlohy zvládnete bez problémov, komplikácie sa môžu objaviť vo vzťahu k partnerovi. Zamyslite sa nad jeho problémami a trochu sa pocvičte aj v tolerantnosti.

Býk 21.4. - 21.5.

V tomto prípade vám smola prinesie objav nových netušených spôsobov riešení, ktoré budete vedieť využiť vo svoj prospech.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Prestanete si všímať drobné problémy a sústredíte sa na vážne kroky v oblasti vášho profesionálneho záujmu. Niekto by chcel ťažiť z vašej nevedomosti.

Rak 22.6. - 22.7.

Úlohy, ktoré ste ešte včera odkladali, by ste mali dnes bez problémov zvládnuť. Dávajte si pozor na majetok - strážte si peňaženku a zamykajte dvere.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 22. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie