• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Firmy prechádzajú na hybridný model fungovania, zamestnanci budú mať home office dva dni v týždni

Firmy prechádzajú na hybridný model fungovania, zamestnanci budú mať home office dva dni v týždni

Pätina riaditeľov najvýznamnejších globálnych spoločností plánuje obmedziť alebo už zmenšila svoje kancelárske priestory.

20.11.2021 (Webnoviny.sk) - Je to prudký pokles od augusta 2020, keď tak premýšľalo až 69 percent lídrov.

Viac o téme: Koronavírus

Riaditelia sa v súčasnosti snažia zvýšiť investície do zdieľaných kancelárskych priestorov a 37 percent z nich prechádza na dlhodobý hybridný model. Zamestnanci tak pracujú z domu približne dva dni v týždni. Tieto zistenia vyplynuli z prieskumu 2021 KPMG CEO Outlook.

Pandémia zmenila vnímanie

Iba 21 percent riaditeľov spoločností aktuálne plánuje znížiť alebo už znížilo fyzické pracoviská. Oproti výsledkom prieskumu KPMG z roku 2020 ide o prudký pokles. V dôsledku pandémie a meniacich sa návykov zamestnancov plánovalo pred rokom zmenšiť pracovný priestor až sedem z desiatich respondentov.

"Pandémia zmenila naše vnímanie bežného pracovného dňa. Viac si vážime svoje zdravie a pohodu. Čas, ktorý sme strávili cestovaním do práce, je čas, ktorý teraz môžeme stráviť so svojimi blízkymi. Zistili sme, že naši klienti uprednostňujú digitálne stretnutia, ale aj interakcie tvárou v tvár,“ vysvetlil vedúci partner KPMG na Slovensku Kenneth Ryan.

Zdieľané priestory

Generálni riaditelia v súčasnosti miesto obmedzovania kancelárskeho priestoru premýšľajú viac nad novým spôsobom práce a flexibilnejšími pracovnými podmienkami. Viac ako tretina (37 percent) vedúcich pracovníkov zavádza hybridný model práce, čiže väčšina zamestnancov pracuje na diaľku najmenej dva dni v týždni.

Okrem toho polovica riaditeľov zvažuje investície do zdieľaných kancelárskych priestorov, aby umožnila svojim zamestnancom väčšiu flexibilitu. Ešte pred pol rokom zvažovalo zdieľané priestory len 14 percent lídrov globálnych spoločností. Ide teda o významný posun smerom k spoločným kanceláriám.

KPMG pozoruje tiež trend, že spoločnosti začínajú zamestnávať nových zamestnancov, ktorí pracujú primárne z domu. Štyria z desiatich respondentov takto ponúkajú home office pozície, aby boli atraktívnejší pre najlepšie talenty na pracovnom trhu.

Viac ako tisíc respondentov

Prieskum KPMG 2021 CEO Outlook bol realizovaný od 29. júna do 6. augusta 2021 na vzorke 1 325 generálnych riaditeľov z Austrálie, Kanady, Číny, Francúzska, Nemecka, Indie, Talianska, Španielska, Japonska, UK a USA.

KPMG je globálna sieť firiem poskytujúcich profesionálne služby v oblasti auditu, daní a poradenstva. Pôsobíme v 146 krajinách a jej členské firmy na celom svete zamestnávajú vyše 227 000 ľudí.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie