• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Film Ježko Sonic: Šialený Jim Carrey sa pokúsi chytiť najrýchlejšieho ježka na svete (foto+video)

Film Ježko Sonic: Šialený Jim Carrey sa pokúsi chytiť najrýchlejšieho ježka na svete (foto+video)

Film o najrýchlejšom ježkovi na svete musí predsa natočiť kameraman, ktorý má so šialenou rýchlosťou niečo spoločné a je ním Stephen F. Windon, ktorý stojí za sériou filmov Rýchlo a zbesilo 6 – 10

Kto by si nepamätal na legendu videohier modrého ježka Sonica? Tvorcovia filmu sa rozhodli túto najznámejšiu postavičku (ihneď po Super Mariovi) zvečniť aj na filmovom plátne. Ale to nie je všetko. O zábavu sa postará aj jeho neúnavný prenasledovateľ Jim Carrey alias Doktor Robotnik.

Obsah filmu

Ježko Sonic má okrem svojej nezvyčajne modrej farby aj ďalšiu prednosť a tou je jeho nezastaviteľná rýchlosť blesku. Tú by však veľmi rád vymenil za aspoň jedného skutočného kamaráta. Medzi možnými adeptmi je aj malomestský šerif Tom Wachowski, ale ten si ho ešte pre jeho rýchlosť nestihol ani len všimnúť.

Jedným z dôvodov, prečo nemôže Sonic spomaliť, je to, že po ňom idú. Nesmie po sebe nechávať žiadne stopy. Avšak aj ten najšikovnejší a najbystrejší ježko z času na čas spraví chybu, ktorou na seba zásadne upozorní. V Sonicovom prípade jeho „malá“ chybička spôsobila výpadok elektriny v polovici celých Spojených štátov amerických.


Vláda sa preto rozhodne kolosálny problém vyriešiť a vyšetrovaním poverí mierne šialeného Doktora Iva Robotnika, ktorý ihneď naskočí na stopu modrého ježka. Budú Sonicovi stačiť jeho megarýchle nôžky? A pomôže mu Tom, ochranca zákona a slabších?


Trailer k filmu Ježko Sonic


Réžia a scenár

Režisérom filmu Ježko Sonic je Jeff Fowler, pre ktorého ide o druhý režijný projekt hneď po prvej skúsenosti zvanej Gopher Broke (2004) za ktorú si vyslúžil nomináciu na cenu Oscar za najlepší animovaný film.


Pri výrobe scenáru sa dali do kopy také hlavy ako Josh Miller, Patrick Casey a pomohol im aj Oren Uziel. Prví dvaja sa mohli vidieť aj pri tvorbe seriálov Into the dark (2020) alebo 12 deadly days (2016). Osve Miller stál za scenárom pre Team Hot Wheels: Build the Epic Race (2015) a Casey zase za snímkou Team Hot Wheels: The Skills to Thrill (2015).

Hudba a kamera

Film o najrýchlejšom ježkovi na svete musí predsa natočiť kameraman, ktorý má so šialenou rýchlosťou niečo spoločné a je ním Stephen F. Windon, ktorý stojí za sériou filmov Rýchlo a zbesilo 6 – 10 (2013, 2015, 2017, 2020, 2021), a to nielen na mieste hlavného kameramana. Windon nemal problém ani s akciou pre snímku G. I. Joe: Retaliation (2013).


Hudbu vzal pod svoje ochranné krídla známy umelec pracujúci pod menom Junkie XL, ktorého meno svieti pod viacerými známymi a úspešnými projektami ako Mad Max (2015), Alita: Bojový anjel (2019) či Terminátor: Temný osud (2019).


Herci

Jedným z najväčších ťahákov filmu Ježko Sonic môže byť suverénne herec Jim Carrey, ktorý sa tentokrát vžil do negatívnej postavy Doktora Iva Robotnika. Hravé šialenstvo a nezlomná energia, ktorú postave vdýchol, sú očarujúce a divák môže mať problém s tým, komu bude počas filmu „fandiť“.


„Dlho som sa túžil vrátiť ku svojim koreňom, k postave Ace Venturu, v ktorej som sa mohol celkom odviazať. A ježko Sonic mi tento sen stopercentne splnil. Bola to radosť,“ priznáva herec.


Jim Carrey získal dva zlaté glóbusy za filmy Muž na Mesiaci (1999) a The Truman Show (1998), slávu si však získal postavou Acea Venturu v rovnomennom filme (2004), ale je ho možné vidieť aj v projekte Dark Crimes (2016).


Postavy Ježka Sonica sa statočne zhostil často obsadzovaný a skúsený Ben Schwartz. Víťaz Primetime Emmy hrával v seriáloch ako Parks and recreation (2010-2015) či House of lies (2020), ale účinkoval aj vo filme This is where I leave you (2014).


Malomestského šerifa Toma Wachowského, ktorý mu nakoniec pomôže a stane sa jeho priateľom stvárni James Marsden, ktorého tvár si môžeme vybavovať z inej rozprávky Začarovaní (2007), alebo aj z filmu X-men (2000) či z romantickej komédie 27 šiat (2008).


Postava Maddie Wachowskej získala tvár herečky Tiky Sumpter známej z filmu Southside with you (2016), ale objavila sa aj v známom seriáli Gossip girl (2011).


Premiéra

Film Ježko Sonic sa v slovenských kinách bude hrať už od 20. februára 2020. Informácie pochádzaju zo CinemArt SK a zo stránky imdb.com.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie