• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Domáce mužstvo podľahlo po nájazdoch Švajčiarom, menovcovi českého premiéra vlialo energiu do žíl narodenie dcéry

Domáce mužstvo podľahlo po nájazdoch Švajčiarom, menovcovi českého premiéra vlialo energiu do žíl narodenie dcéry

Kevin Fiala odohral až v pondelok prvý zápas na šampionáte.

14.5.2024 (SITA.sk) - Humorne by sa dalo povedať, že po pondelňajšom zápase hokejových majstrovstiev sveta medzi Švajčiarskom a Českom budú mať niektorí českí fanúšikovia opäť o čosi menej radi priezvisko Fiala. Predovšetkým tí euroskeptickejšie naladení.

Českí hokejisti v pondelok večer prehrali v dueli pražskej A-skupiny MS so Švajčiarmi 1:2 po samostatných nájazdoch, pričom pri všetkom podstatnom z pohľadu víťazstva "Helvétov" bol menovec súčasného českého premiéra Petra Fialu - Kevin.

Hráč s českými koreňmi pôsobiaci v tíme zámorskej NHL Los Angeles Kings v 14. minúte v presilovke otvoril skóre duelu a v nájazdovej lotérii ako jeden z dvoch Švajčiarov premenil svoj pokus.

Fiala odohral až v pondelok prvý zápas na šampionáte. Do dejiska priletel deň po tom, ako jeho manželka Jessica porodila dcéru Maisie-Mae. Zápas proti tímu organizátorskej krajiny, odkiaľ pochádzajú jeho rodičia, si viditeľne užíval.

"Možno vo mne bolo trochu novej otcovskej energie. V prvom rade sa chcem poďakovať mojej manželke, že ma nechala ísť. Veľmi ma podporovala a chcela, aby som hral. Som jej za to veľmi vďačný," povedal 27-ročný rodák zo švajčiarskeho St. Gallenu podľa oficiálneho webu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

MS v hokeji 2024 (A-skupina)

O2 Arena (Praha)

Švajčiarsko – Česko 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Hrallo sa od 20.20

Góly:

13:36 – 1:0 K. Fiala (N. Hischier, R. Josi) / presilová hra 5 proti 4

35:57 – 1:1 M. Stránský (D. Špaček, R. Červenka) / presilová hra 5 proti 3

Samostatné nájazdy:

1. séria: S. Andrighetto (nedal) – O. Kaše (nedal)

2. séria: K. Fiala (gól) – M. Stránský (gól)

3. séria: P. Kurashev (gól) – D. Tomášek (nedal)

4. séria: R. Loeffel (nedal) – R. Červenka (nedal)

5. séria: R. Josi (nedal) – J. Flek (nedal)

Vylúčenia:12:52 R. Červenka – 2 min. (hrubosť)

28:01 K. Fiala – 2 min. (podrazenie)

33:40 M. Stránský – 2 min. (podrazenie)

35:40 P. Kurashev – 2 min. (hrubosť)

35:40 O. Beránek – 2 min. (hrubosť)

35:40 J. Rutta – 2 min. (hrubosť)

35:40 N. Niederreiter – 2 min. (hrubosť)

35:45 J. Siegenthaler – 2 min. (nedovolené bránenie)

39:52 M. Kempný – 2 min. (podrazenie)

43:35 A. Ambühl – 2 min. (podrazenie)

64:15 M. Kempný – 2 min. (narazenie)

strely na bránu: 27:24 (5:8, 8:8, 12:8 - 1:3), vylúčenia: 5:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Andris Ansons (Lot.), Andre Schräder (Nem.) – Oto Durmis (SR), Anders Nyqvist (Švéd.), 17 413 divákov

Zostavy:

Švajčiarsko: Genoni – Josi, Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung, Fora – Fiala, Hischier, Bertschy – Andrighetto, Jäger, Niederreiter – Herzog, Senteler, Simion – Kurashev

Česko: Dostál – Krejčík, Gudas, Kempný, Rutta, Hájek, Kundrátek, Špaček – Červenka, Sedlák, Kaše – Palát, Tomášek, Kubalík – Voženílek, Kämpf, Stránský – Beránek, Kondelík, Flek

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie