• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Cyperská spoločnosť Lemikon prehrala súd s Tiposom, práva firmy porušované neboli

Cyperská spoločnosť Lemikon prehrala súd s Tiposom, práva firmy porušované neboli

Ústavný súd tak potvrdil rozhodnutie Najvyššieho súdu SR aj Krajského súdu v Bratislave.

1.7.2021 (Webnoviny.sk) - Národná lotériová spoločnosť Tipos definitívne uspela v niekoľkoročnom spore proti cyperskej firme Lemikon. Nemusí jej nič platiť. Ústavný súd totiž podľa vyjadrení Tiposu odmietol sťažnosť spoločnosti Lemikon Limited na porušovanie práv .

V rámci predbežného prerokovania Ústavný súd SR konštatoval, že je vylúčené, aby rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave a Najvyššieho súdu SR vydané v tomto spore porušovali práva cyperskej spoločnosti. Zároveň Ústavný súd uviedol, že niektoré otázky už v minulosti záväzne meritórne preskúmal a tak o niektorých tvrdeniach o porušení práv Lemikonu nemohlo byť opätovne rozhodnuté.

Trojnásobné potvrdenie verdiktu

Po rozhodnutí Najvyššieho súdu SR z roku 2019, ktorým bola žaloba Lemikonu voči Tiposu v celom rozsahu zamietnutá, a neúspešnom dovolaní Lemikon Limited, o ktorého odmietnutí rozhodol Najvyšší súd SR koncom roka 2020, ide v poradí už o tretie rozhodnutie potvrdzujúce, že nárok voči spoločnosti Tipos nie je opodstatnený a že práva Lemikonu ako strany konania neboli nijako poškodené.

Ide o dlhoročný spor. Spoločnosť Športka v roku 2000 zažalovala Tipos za neoprávnené používanie ochranných známok a know-how Športky, Šance a Matesu. V spore, v ktorom následne vystupoval v postavení žalobcu práve Lemikon Limited, išlo o zdržanie sa nekalosúťažného konania, náhradu škody, vydanie bezdôvodného obohatenia a poskytnutie primeraného zadosťučinenia.

Utrpela reputácia spoločnosti

Žalovaná suma vo výške istiny predstavovala 33 miliónov eur, pričom vzhľadom na dĺžku trvania sporu podstatným spôsobom narástlo aj samotné príslušenstvo. „Kauza Lemikon je dlhoročná trauma našej firmy, z ktorej sa ešte dlho budeme reputačne spamätávať,“ vyjadril sa po rozhodnutí súdu predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Marek Kaňka.

Firma Tipos je obchodná spoločnosť so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu. Slovenská republika je ako akcionár zastúpená Ministerstvom financií SR. Spoločnosť vznikla na prelome rokov 1992 a 1993.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie