• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Česko hlási tisícky nových nakazených na COVID-19, rizikové skóre dosiahlo najvyšší stupeň pohotovosti

Česko hlási tisícky nových nakazených na COVID-19, rizikové skóre dosiahlo najvyšší stupeň pohotovosti

V Česku však zatiaľ naďalej platí tretí stupeň opatrení a dnes vláda pravdepodobne vyhlási štvrtý.

V nedeľu české laboratóriá odhalili ďalších 1 999 prípadov nákazy koronavírusom. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz s tým, že minulý týždeň ministerstvo zdravotníctva evidovalo 1112 novonakazených.

V nemocniciach je v súčasnosti 4 203 pacientov s ochorením COVID-19 a 556 z nich je vo vážnom stave. Celkovo dosiaľ v Česku potvrdili 9 609 obetí pandémie.

Rizikové skóre, od ktorého závisí zmena protiepidemických opatrení, však po predchádzajúcom poklese opäť rýchlo stúpa. V sobotu sa z hodnoty 64 zvýšilo na 69 a v nedeľu na 71, pričom od 75 by mal platiť už piaty stupeň PES, ktorý označuje najvyšší stupeň pohotovosti.

V Česku však zatiaľ naďalej platí tretí stupeň opatrení a dnes vláda pravdepodobne vyhlási štvrtý. „S dávkou absolútnej istoty v pondelok prejdeme do stupňa štyri,“ vyjadril sa vicepremiér a minister priemyslu a dopravy Karel Havlíček.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie