• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Čaputová hovorila o dopadoch pandémie, približne 80 percent zamestnancov v prvej línii tvoria ženy

Čaputová hovorila o dopadoch pandémie, približne 80 percent zamestnancov v prvej línii tvoria ženy

Prezidentka tiež upozornila, že výskyt domáceho násilia celosvetovo stúpa a nevyhlo sa to ani Slovenskej republike.

8.3.2021 (Webnoviny.sk) - Približne 80 percent zamestnancov v prvej línii tvoria ženy. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová po pondelkovom stretnutí s poslankyňami Národnej rady SR, Európskeho parlamentu a s predstaviteľkami profesijných a mimovládnych organizácií o dopadoch pandémie na životy žien.

Hovorili aj o násilí

Ako ďalej priblížila, väčšina ľudí, ktorí prišli o zamestnanie, sú predovšetkým ženy. Reprezentujú profesie, ktoré ako prvé museli byť zatvorené, či už je to gastro, cestovný ruch alebo iné druhy služieb. Na pondelkovom stretnutí tiež podľa jej slov hovorili o probléme domáceho násilia.

Viac o téme: Koronavírus

Hlava štátu upozornila na to, že výskyt domáceho násilia celosvetovo stúpa a nevyhlo sa to ani Slovenskej republike. Čaputová pripomenula, že aj Generálna prokuratúra SR informovala o tom, že počet hlásení trestných činov, ktoré súvisia s domácich násilím, je vyšší o 40 percent.

Požadujú zvýšenie SOS príspevku

Hlava štátu zároveň uviedla, že za potrebné považujú napríklad zvýšenie SOS príspevku pre ľudí, ktorí sú najviac ohrození chudobou, a aby takýto príspevok nebol podmienený napríklad statusovými prekážkami, ako je evidovaná nezamestnanosť.

Tiež by bolo podľa jej slov potrebné zvážiť osobitnú dávku, ktorou je príspevok na dieťa počas pandemickej krízy. Zúčastnené ženy podporujú aj zvýšenie pandemického ošetrovného, podľa už avizovaného zámeru na sto percent čistej mzdy.

Na stretnutí boli viaceré poslankyne

Na stretnutí s prezidentkou sa zúčastnili europoslankyne Monika Beňová (Smer-SD) a Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyne parlamentu Jana Bittó Cigániková (SaS), Petra Krištúfková (Sme rodina), Jarmila Vaňová (OĽaNO) a Jana Žitňanská (Za ľudí).

Prítomné tiež boli Katarína Farkašová z Aliancie žien Slovenska, Mária Kovaľová z Asociácie odborných pracovníkov sociálnych služieb, Zuzana Havírová z Rómskeho advokačného a výskumného strediska, Iveta Lazorová z Komory zdravotných sestier a pôrodných asistentiek a Eva Mareková z Občianskeho združenia Jednorodič.

Sulík odkryl, že pre SaS sú predčasné voľby tabu. Nie odchod z vlády

Kedy sa Slovensko zotaví z pandémie? Podľa futurológa Klinca jeden zo scenárov je, že nikdy

SaS je proti tvrdému lockdownu a určite ho nepodporí, avizuje Sulík

Strana Za ľudí zažíva vnútrostranícku krízu, po Kollárovi a Valáškovi hrozí aj odchod ďalších členov

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie