• Dnes je: Nedeľa 16. júna 2024 meniny má Blanka

Čaputová a Pellegrini sa stretli so zástupcami cirkví, diskutovali o zmiernení napätia po atentáte na Fica (video)

Čaputová a Pellegrini sa stretli so zástupcami cirkví, diskutovali o zmiernení napätia po atentáte na Fica (video)

Stredajšia diskusia bola podľa prezidentky o nádeji, pokoji, vzájomnom rešpekte a ďalších dôležitých hodnotách.

22.5.2024 (SITA.sk) - Prezidentka Zuzana Čaputová a zvolený prezident Peter Pellegrini sa v stredu stretli v Prezidentskom paláci so zástupcami cirkví a náboženských spoločností s cieľom prispieť k upokojeniu spoločenskej atmosféry po útoku na premiéra Roberta Fica.

Prezidentka po stretnutí zdôraznila, že cirkvi a náboženské komunity zohrávajú kľúčovú úlohu vo formovaní hodnôt a určovaní spoločenského diskurzu a v neposlednom rade aj k zmierňovaniu napätia v spoločnosti.

Diskusia bola o vzájomnom rešpekte

Stredajšia diskusia bola podľa nej o nádeji, pokoji, vzájomnom rešpekte a ďalších veľmi dôležitých hodnotách.

Všetky ľudské bytosti túžia po pokoji a bezpečí. Jediné miesto, kde sa pokoj a bezpečie začína, je naša myseľ a naše miesta. Nie niekto druhý, ale čo pre to môžem urobiť ja a každý z nás,“ povedala Čaputová.

Spoločné vystupovanie s Pellegrinim

Zároveň ocenila, že opäť vystupujú spoločne so zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim a v tejto ťažkej spoločenskej situácii sú schopní povýšiť to, čo ich spája, nad to, čo ich rozdeľuje.

Tak, ako to dlhé roky robia predstavitelia cirkví a náboženských spoločností vo svojej činnosti aj na našich stretnutiach a ukazujú nám tým cestu,“ podotkla.

Aby sa spoločnosť poučila

Zvolený prezident Peter Pellegrini uviedol, že je na každom z nás, ako rýchlo sa zahojí rana, ktorá vznikla v spoločnosti po útoku na premiéra.

Pred nami je rad veľkých úloh, ako prispieť k tomu, aby sme sa ako spoločnosť z tohto otrasného činu poučili. Aby sme si pripomenuli, že sme sa prestali vedieť tolerovať, že sme si prestali ctiť základné hodnoty a tradície, ktoré boli pre nás vždy sväté,“ zdôraznil.

Úzky kontakt s národom

Predstaviteľov cirkví a náboženských spoločenstiev podľa jeho slov spoločne s prezidentkou požiadali, aby v najužšom kontakte s väčšou polovicou slovenského národa hovorili o tom, čo sa stalo, ako aj o hodnotách s cieľom, aby sa slovenská spoločnosť opäť upokojila.

Vyzdvihol, že náboženské spoločnosti sa vedia napriek svojej odlišnosti spojiť, sadnúť si za jeden stôl, a verí, že v nasledujúcom období budeme svedkami ďalších zjednocujúcich signáloch v spoločnosti.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Nedeľu 16. jún 2024

horoskopy na dnes nedelu 16 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Nedeľu 16. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes urobíte zásadné rozhodnutie, že dokončíte nejakú nepríjemnú povinnosť. S radosťou z úspechu sa podeľte s priateľmi, určite majú na ňom veľký podiel.

Býk 21.4. - 21.5.

Ak dnes porušíte nejaké príkazy, čakajú vás problémy. Prestaňte spôsobovať starosti vám i iným! Mohlo by dôjsť k niečomu, čo sa už nemôže vrátiť späť.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Potešujúce správy sú v poslednom čase čoraz zriedkavejšie. Napriek tomu by ste mali dosť nejaké informácie o priaznivých zmenách. Nádej zomiera posledná.

Rak 22.6. - 22.7.

Vybavíte všetko, čo ste doteraz nestihli. Zvládnete i to, čo vás zvyčajne nebaví. Navodíte príjemnú a dôvernú atmosféru a nadviažete nové vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Nedeľu 16. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie