• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Bez ohľadu na to, kto má aký názor, ľudia by mali ísť k volebným urnám, vyhlásil Pellegrini po odovzdaní hlasu (video+foto)

Bez ohľadu na to, kto má aký názor, ľudia by mali ísť k volebným urnám, vyhlásil Pellegrini po odovzdaní hlasu (video+foto)

Zároveň vyzval ľudí k väčšej tolerancii a väčšiemu pokoju.

6.4.2024 (SITA.sk) - Bez ohľadu na to, kto má aký názor, ľudia by mali ísť k volebným urnám. Po odovzdaní svojho hlasu v druhom kole prezidentských volieb to uviedol kandidát na prezidenta, predseda strany Hlas – sociálna demokracia a predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Naozaj to bude extrémne tesné a chcem vyzvať každého, kto chce využiť svoje ústavné právo ísť voliť, aby išiel voliť. Každý občan môže vyjadriť svoj postoj, či už je taký, alebo onaký,“ povedal Pellegrini.

Zároveň vyzval ľudí k väčšej tolerancii a väčšiemu pokoju, aby sa ľudia prestali navzájom napádať len preto, že niekto volí iného kandidáta, než toho druhého. „Pretože v posledných týždňoch sme boli svedkami toho, ako keby bola len jedna pravda a voľby ešte viac rozdelili slovenskú spoločnosť,“ uviedol Pellegrini.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Druhé kolo prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

Zvyšok dňa Pellegrini plánuje stráviť so svojimi rodičmi. „Aby sme si užili pekný deň a aby sme možno mohli zo seba dostať aj nervozitu. Ako som nervózny ja, tak to veľmi prežívajú aj oni a celá rodina. Čaká ma teda obyčajný ľudský deň bez extrémnych vecí,“ dodal Pellegrini.

Viac k téme: Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk - Bez ohľadu na to, kto má aký názor, ľudia by mali ísť k volebným urnám, vyhlásil Pellegrini po odovzdaní hlasu (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie