• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Benzema opustil Real a mieri do Saudskej Arábie, pôvodne mal iné plány

Benzema opustil Real a mieri do Saudskej Arábie, pôvodne mal iné plány

Tridsaťpäťročný rodák z Lyonu sa v nedeľu po 14 rokoch rozlúčil s madridským mužstvom.

7.6.2023 (SITA.sk) - Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema bude po ukončení pôsobenia v španielskom Reale Madrid hrávať v tíme čerstvého saudskoarabského šampióna Al-Ittihad.

Tridsaťpäťročný rodák z Lyonu, ktorý sa v nedeľu po 14 rokoch rozlúčil s madridským mužstvom, podpísal s novým klubom sídliacim v meste Džidda na pobreží Červeného mora kontrakt do roku 2026. Podrobnosti spolupráce neboli zverejnené, no podľa správ v médiách by mal Benzema ročne zarobiť 200 miliónov eur v čistom.

Splnil si svoj detský sen

V najvyššej saudskoarabskej súťaži by mal Benzema hrať proti svojmu bývalému spoluhráčovi z Madridu Cristianovi Ronaldovi, ktorý od januára pôsobí v konkurenčnom tíme Al-Nassr. Úradujúci držiteľ Zlatej lopty v nedeľu odohral posledný 648. zápas za Real Madrid, v ktorom skóroval z pokutového kopu pri remíze 1:1 proti Athleticu Bilbao.

„Trochu je to smutný deň, pretože odchod z tohto klubu bolí. Sníval som o tom, že ukončím kariéru v Madride, ale život vám niekedy dá ďalšiu príležitosť a preto som sa ju s rodinou rozhodol využiť. Bola to krásna cesta. Mal som šťastie, že som si splnil svoj detský sen,“ vyhlásil Benzema na rozlúčkovej slávnosti organizovanej Realom Madrid, na ktorej sa okrem neho zúčastnil aj prezident „bieleho baletu“ Florentino Pérez, súčasní aj bývalí hráči Realu.

„Keď si sem prišiel, bol si takmer ešte dieťa a dnes odchádzaš ako jedna z našich najväčších legiend a jeden z najlepších hráčov všetkých čias. Tvoj odkaz tu bude navždy ako krásny príbeh lásky medzi Benzemom a Realom Madrid. Som si istý, že nech budeš kdekoľvek, budeš jedným z našich najväčších ambasádorov a naďalej budeš reprezentovať hodnoty Realu Madrid, pretože toto je a vždy bude tvoj domov,“ poznamenal Pérez.

Druhý najlepší strelec z klubu

Na ceremónii bol i kouč Realu Carlo Ancelotti. „Vždy do mňa vkladal veľkú dôveru. Nikdy na to nezabudnem. Je to špičkový tréner a veľa som sa od neho naučil. Za všetko mu veľmi pekne ďakujem,“ poznamenal Benzema, ktorý odišiel ako druhý najlepší strelec klubovej histórie s 354 gólmi.

Benzema odohral za Real 14 sezón a madridskému klubu pomohol vyhrať 25 trofejí, vrátane piatich v Lige majstrov. V drese „Los Blancos“ zažil životnú sezónu 2021/2022, keď 15 gólmi doviedol Real Madrid k triumfu v spomenutej LM a ďalších 27 nasúkal na ceste za 35. majstrovským titulom v španielskej La Lige. Spoločne s Brazílčanom Marcelom je v počte trofejí najdekorovanejším hráčom v histórii Realu Madrid.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie