• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

Bardejovčan chcel obchodovať na kryptoburze, prišiel o takmer 9 600 eur

Bardejovčan chcel obchodovať na kryptoburze, prišiel o takmer 9 600 eur

 Z jeho osobného účtu neskôr zmizlo 4 529 eur.

11.12.2023 (SITA.sk) - Trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, pri ktorom prišiel poškodený 62-ročný muž o takmer 9 600 eur, vedie policajný vyšetrovateľ v Bardejove.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, neznáma osoba prostredníctvom sociálnych sietí komunikovala so 62-ročným Bardejovčanom ohľadom obchodovania na kryptoburze.

„Oslovenému mužovi sa ponuka pozdávala, a tak po vzájomnej dohode vykonal peňažný vklad na účet kryptoburzy vo výške 200 eur a potom dvakrát vo výške 2 415 eur,“ uviedla Ligdayová.

Dodala, že muž zaslal aj kópiu svojho občianskeho preukazu a údaje k vstupu do svojho osobného počítača. Z jeho osobného účtu neskôr zmizlo 4 529 eur. „Dôverčivému Bardejovčanovi nekalým konaním páchateľa vznikla celková škoda takmer 9 600 eur,“ zosumarizovala policajná hovorkyňa.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie