• Dnes je: Utorok 02. júla 2024 meniny má Berta

Angličania pod trénerom Southgatom ešte nevypadli v osemfinále vrcholného turnaja

Angličania pod trénerom Southgatom ešte nevypadli v osemfinále vrcholného turnaja

Anglický výber na Eure 2024 obhajuje striebro z predchádzajúceho kontinentálneho šampionátu, no v troch dueloch strelil iba dva góly.

29.6.2024 (SITA.sk) - Anglická futbalová reprezentácia sa do nedeľňajšieho osemfinálového duelu proti Slovákom na majstrovstvách Európy v Nemecku prebojovala bez prehry v základnej C-skupine, no tím okolo trénera Garetha Southgata zožal vlnu kritiky za predvedený výkony.

"Albión" v skupine zdolal iba Srbov, neskoršie remízy s Dánmi a Slovincami mu stačili na postup.

Angličania strelili iba dva góly

A to sa nepáčilo fanúšikom, ktorí po utorkovom súboji proti slovinskému výberu hádzali na kouč Southgata prázdne plastové pohára od piva.

"Všetko, čo sa stalo doteraz, je irelevantné. Máme veci, na ktorých môžeme stavať. Na druhej strane, ide už o iný druh previerky ako v skupine. Každý duel už bude iný a niekedy môže nabrať divoké rozmery," uviedol Southgate, ktorý je na lavičke Angličanov od septembra 2016.

Na predchádzajúcich troch vrcholných turnajoch ich dotiahol minimálne do štvrťfinále a na tejto štatistike asi nechce nič meniť.

Duel povedú tureckí rozhodcovia

Proti však budú bojovní Slováci. V úvodnom vystúpení na turnaji zaskočili Belgičanov a radi by sa premiérovo v ére samostatnosti dostali medzi najlepšie okteto na podujatí. S Angličanmi však doteraz odohral šesť duelov a ani raz nezvíťazili, raz s nimi remizovali a päťkrát im podľahli.

"Dobre si pamätáme, kde sa to všetko začalo. Keď náš tréner prvýkrát prišiel k tímu a hrali sme prípravné zápasy pred 2000 fanúšikmi. A teraz po dvoch rokoch tvrdej práve sme medzi šestnástkou najlepších tímov v Európe. Je to nádherné a teší nás to," cituje AP kapitána slovenského výberu Milana Škriniara.

Kormidelník Angličanov v nedeľu možno premiérovo na turnaji nasadí Luka Shawa, ktorý sa zotavil zo svalového zranenia. Je možné, že od začiatku sa na ihrisko dostane aj mladík Kobbie Mainoo.

Duel Anglicko - Slovensko sa uskutoční v nedeľu 30. júna o 18.00 h v Gelsenkirchene, na pravidlá budú dohliadať tureckí rozhodcovia. Hlavným bude Halil Umut Meler, ktorý viedol aj súboje Belgicko - Slovensko, na čiarach mu budú pomáhať Mustafa Emre Eyisoy a Kerem Ersoy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 1. júl 2024

horoskopy na dnes pondelok 1 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 1. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes by ste nemali zanedbávať svoje povinnosti v žiadnom smere. Isté osoby čakajú len na to, kedy urobíte závažnejšiu chybu, aby vás mohli dostať do úzkych. Nedajte im žiadnu šancu.

Býk 21.4. - 21.5.

Zbytočne sa zaoberáte vecami, ktoré patria minulosti a nedajú sa vrátiť späť. Malo by vás to poučiť, že je lepšie, keď dvakrát meriate a raz odstrihnete. Všetko má svoj zmysel.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vaša sústredenosť na prácu nebude až taká, ako ste si predstavovali. Planéty vám naznačujú problémy so zdravím. Vaše nápady dnes radšej nerealizujte.

Rak 22.6. - 22.7.

Deň vám ubehne veľmi rýchlo. Budete zavalení prácou a na zbytočné reči nebudete mať čas. Nezabúdajte na váš zdravotný stav. Kedy ste boli naposledy u lekára?




Všetky Horoskopy pre Pondelok 1. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie