• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

AC/DC svojím „Power Up“ európskym turné privádzajú svojich fanúšikov do šialenstva

AC/DC svojím „Power Up“ európskym turné privádzajú svojich fanúšikov do šialenstva

Aktuálne sú v Španielsku, potom prichádza na rad Amstredam.

3.6.2024 (SITA.sk) - Pre svoje turné si táto legendárna kapela vybrala 10 krajín a jednou z nich je aj Slovensko.

21. júla túto najväčšiu svetovú rock and rollovú kapelu budeme počuť a vidieť naživo aj na Slovensku. V rámci svojho európskeho turné totiž vystúpia aj na starom letisku vo Vajnoroch, v Bratislave. Očakáva sa príchod viac ako 100 000 fanúšikov!

AC/DC pomenovali svoje turné podľa ich posledného štúdiového albumu. POWER UP je ich prvým turné v Európe po 8. rokoch.

AC/DC odohrali svoje prvé vystúpenie 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v Sydney, Austrália. Sú jednou z najvplyvnejších rockových skupín v histórii s viac ako 200 miliónmi predaných albumov po celom svete. LP "Back In Black" tejto skupiny je "najpredávanejším albumom akejkoľvek kapely všetkých čias" a "tretí najpredávanejší album akéhokoľvek interpreta" s celosvetovým predajom 50 miliónov a stále to pribúda.

AC/DC boli uvedení do Rock and Roll Hall of Fame v roku 2003 a do Siene slávy Music Victoria Awards v ich rodnej Austrálii.

Na počesť ich 50-ročného kraľovania najväčšej rock and rollovej kapely na svete AC/DC na turné vystúpia – Angus Young na sólovej gitare, spevák Brian Johnson, rytmický gitarista Stevie Young, bubeník Matt Laug a nový bassgitarista, ktorý prevezme pochodeň za Cliffa Williamsa.

AC/DC sú späť, aby si zahrali s množstvom oddaných fanúšikov, ktorí každým rokom pribúdajú.

Lístky sú ešte stále k dispozícii

www.eventim.sk

www.oeticket.com

www.ticketportal.sk

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie