• Dnes je: Nedeľa 08. septembra 2024 meniny má Miriama

58-ročný muž nezvládol rozchod so svojou priateľkou, prenasledoval ju a strpčoval jej život. Hrozí mu väzenie (foto)

58-ročný muž nezvládol rozchod so svojou priateľkou, prenasledoval ju a strpčoval jej život. Hrozí mu väzenie (foto)

Zvykol ju čakať na rôznych miestach po návrate z práce a vulgárne jej nadával.

8.12.2023 (SITA.sk) - Trojročný pobyt za mrežami hrozí 58-ročnému mužovi, ktorého púchovská polícia obvinila z prečinu nebezpečného prenasledovania. Ako informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti, obvinený muž nezvládol rozchod so svojou priateľkou, neustále ju prenasledoval a strpčoval jej život.

Opakované nočné telefonáty

„Muž jej často telefonoval, najmä v nočných hodinách a posielal SMS správy. Používal rôzne telefónne čísla, ktoré si žena postupne blokovala. Ženu opakovane urážal a obviňoval z rozchodu. Vyhľadával ju aj pred bytovým domom, kde žena býva a vykrikoval na ňu vulgárne nadávky, čoho svedkom boli aj susedia," uviedla k prípadu polícia.

Doplnila, že obvinený muž svoju bývalú priateľku prenasledoval aj pri nákupoch a viackrát musela nákup s potravinami nechať v obchode a utiecť pred ním.

Podala trestné oznámenie

„Pre agresívne a nadmerne žiarlivé správanie sa žena obrátila na políciu, kde podala trestné oznámenie. Policajti po zabezpečení potrebného množstva dôkazov muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili v cele policajného zaistenia," dodala polícia.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Púchov popri obvinení podal dozorujúcemu prokurátorovi podnet na väzobné trestné stíhanie.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia

vesmirna lod starliner sa vratila na zem cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj unik helia

7.9.2024 (SITA.sk) - Prvá misia vesmírnej lode Starliner spoločnosti Boeing s astronautmi sa v piatok v noci skončila jej návratom na Zem, no bez posádky. Šesť hodín po tom, čo loď opustila Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS), pristála na raketovej strelnici White Sands v Novom Mexiku.

Zlyhanie trysky a únik hélia

Ako konštatuje agentúra AP, bol to pokojný záver drámy, ktorá sa začala júnovým štartom dlho odkladaného debutu posádky a rýchlo prerástla do zdĺhavej misie.

Ich cestu k vesmírnej stanici komplikovalo zlyhanie trysky a úniky hélia, a preto americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) rozhodol, že ich návrat loďou Starliner by bol príliš riskantný.

Časť starého vybavenia z ISS

Starliner tak v piatok na Zem priviezol len časť starého vybavenia z ISS. Dvojicu astronautov domov dopraví až vo februári vesmírna loď Dragon spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Loď sa na polročnú expedíciu vydá tento mesiac len s dvomi astronautmi, pretože dve miesta sú rezervované pre Wilmorea a Williamsovú.

Viac k téme: Starliner, Vesmírna loď
Zdroj: SITA.sk - Vesmírna loď Starliner sa vrátila na Zem, cestu skomplikovalo zlyhanie trysky aj únik hélia © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie